Söke Sağlık Grup Başkanı Esma Gürsoy, etkinlikte yaptığı açıklamada, "15 Ekim Dünya Meme Sağlığı Günü nedeniyle bugün Hükümet Meydanı'nda günün anlam ve önemine dair bir farkındalık oluşturmak amacıyla böylesine anlamlı bir etkinlik düzenledik. İnsan sağlığı çok çok önemli olduğu kadar bayanlarımızın da en önemli rahatsızlığı olan meme kanserine karşı daha duyarlı olunması amacıyla dikkatli olmak için çaba sarf ediyoruz. Bayanlarımız bunun kontrollerini kendileri her gün yapabilirler. Fakat Söke ilçesi olarak çok şanslıyız ki ilçemizde KETEM merkezimizde bu tür taramaları yapabiliyoruz. Sadece Söke halkı için değil, Didim ve Kuşadası’ndan gelen bayanlarımız da bu kontrollerini merkezimizde yapma imkanına sahipler" dedi.

"BAYANLAR İÇİN ÇAĞRI GÜNÜ"


Söke Kaymakamı Tahsin Kutbeyoğlu ise, "40-69 yaş arası her bayanın mutlaka meme kanseri hastalığı konusunda mutlaka tarama yaptırmaları kendi sağlıkları açısından önem arz etmektedir. 20 yaş üzeri bayanlarımızın ilçemizde bulunan KETEM merkezimizde bu taramalarını yaptırmaları gerekmektedir. Bugünü de bayanlarımızın bir çağrı günü olarak değerlendirmelerini arzu ediyoruz" diye konuştu.

KATKIDA BULUNANLARA TEŞEKKÜR ETTİ


Kaymakam Kurtbeyoğlu’nun eşi Ayşe Kurtbeyoğlu da açıklamasında, "Dünyamızda kanser, ölüm vakalarımızın ilk sırasında yer almaktadır. Özellikle meme kanseri, tabi ki bundan korkmak yerine erken teşhis ile, tedavi ile önüne geçebiliriz. Bunun olabilmesi için öncelikle eğitim ve bilinçlenme çok önemli. Bunun için böylesine önemli bir günde ilçemizde bunun gibi etkinliklerin olması ölüm vakalarının önüne geçmiş olacaktır. Bugün burada düzenlenen bu etkinliğimizde emekleri geçen herkesi canı gönülden tebrik ediyorum" ifadelerini kullandı.