Turistik Park’ta düzenlenen kahvaltıya Başkan Çerçioğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Bozbaş, Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Özen, görme engelli vatandaşlar ve aileleri katıldı. Başkan Çerçioğlu’na bu anlamlı günde yanlarında olduğu için teşekkür eden Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen, “2009'dan bu yana Aydın anaç ruhlu kadın bir belediye başkanına emanet etti. 2009'dan bu yana böylesi bir belediye başkanı omuzlarında ağır bir sorumluluğu üstleniyor olmasına rağmen bir de o sorumluluğa daha ağır bir sorumluluk ekleyerek engellilerin annesi olma unvanını eklemiş oldu. Bu yüzden hassasiyetleri ve duyarlılıklarından dolayı sayın belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. 2009'dan bugüne birçok arkadaşımızın beyaz baston ihtiyacını sayın belediye başkanımıza ilettiğimizde kendileri aynı hassasiyeti göstererek derhal ilgili bürokratlara talimat vererek sorunun çözümü noktasında desteklerde bulunmuştur ve devam etmektedir. Böylesi bir kentte böylesi bir belediye başkanına sahip olmak özellikle biz engelliler için büyük bir şans ve fırsat" dedi.

"ÇERÇİOĞLU'NA MİNNETTARIZ"

Görme engellilerin ihtiyaç duyduğu beyaz baston için iş insanlarından duyarlılık beklediklerini ifade eden Özen, şunları söyledi: "En ufak problemimizi Başkan Çerçioğlu’na götürdüğümüzde destek olmuştur ancak aynı duyarlılığı iş insanlarından da beklemekteyiz. Geçen seneden bu yana başlatmış olduğumuz beyaz baston kampanyasına hala daha ciddi destek maalesef göremiyoruz. Keşke görüyor olabilseydik. Geçtiğimiz aylarda derneğimize bir kütüphane yaptırma isteğimizi sayın başkanımıza aktardığımızda sizin sorununuz benim sorunum deyip destek oldu. Yollar bizim için büyük öneme sahip ve 2014'te BŞB olmasıyla birlikte sarı civcivler hayata geçti. Sarı civcivler başta engelli vatandaşlar olmak üzere birçok hemşehrimizin hayatını kolaylaştırmış oldu. Bu projeler gerçek ve gerçeklerden bahsetmemek olmaz. Şahsım ve derneğim adına engellilerin annesi sayın Özlem Çerçioğlu'na minnetlerimizi iletiyorum.”

“ENGELLİ VATANDAŞLARIN EMRİNDEYİZ”

Başkan Çerçioğlu ise görme engellilerin her zaman yanlarında olduklarını belirterek, “Öğrencilerimizi, çalışan arkadaşları evlerinden alıyoruz. İşleri bittikten sonra tekrar alıyoruz, evlerine bırakıyoruz. Hızla sayımız artıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve tüm bürokratlarımız engelli vatandaşların emrindedir. En küçük sorununuzda lütfen bize iletin. Biz de en iyisini yapacağımıza söz veriyoruz” ifadelerini kullandı.