Turistik Park’ta görme engelli vatandaşlarla bir araya gelen Başkan Çerçioğlu, görme engelli 7 yaşındaki Orhan ve 9 yaşındaki Atakan ile yakından ilgilendi. Orhan’a kahvaltısını elleriyle yaptıran Çerçioğlu, görme engelli çocukların eğitimi konusunda yaşanan sıkıntıya dikkat çekti. 

“AYDIN İÇİN ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK” 

Altı Nokta Körler Derneği’nin düzenlediği eğitimlerde görme engelli çocuklara ulaşım desteği sağladıklarını ancak bunun geçici bir çözüm olacağını dile getiren Başkan Çerçioğlu, “Aydınlı aileler körler okulu olmadığı için çocuklarını okula gönderemiyor. Bu çocukların da eğitim almaları haklarıdır. Hayırsever vatandaşlara iş düşüyor. Baston desteği vermeyen kişilerden okul için destek istiyoruz ama bu kadar büyük bir kalpsizlik olmasın. Bir an önce bu okulun Aydın’da yapılması gerekir. Hayırseverler yapmıyorsa devletimizin yapması gerekir.  Derneğimize bu eğitimin verilmesi için üzerimize düşen tüm desteği ulaşım yönünde sağlayacağız. Bu gerçek bir çözüm olamaz. Olması gereken bir okul. Çocuklarımız bu eğitimi alamıyor. Aydın için önemli bir eksiklik. Milli Eğitim Bakanına sesleniyoruz. Aydın’a körler okulu açılmasını istiyoruz” dedi. 

AYDIN’DA 320 GÖRME ENGELLİ COCUK VAR 

Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şube Başkanı Bayram Önal ise, “Orhan 7 yaşında bir çocuk. Körler okulunda okuması gerekiyor. Kendi ayakları üzerinde durabilmeleri için doğru şekilde eğitim almaları gerekir. 320 çocuk var görme engelli. BŞB ulaşımda destek sağlayacak ancak körler okulu açılmış olsa sıkıntıyla karşılaşmazlar. Kaynaştırmış eğitimi ile bu iş çözülmez. Bu şekilde görme engelli çocuklara, ‘Bırakın çocuklar okumasın’ deniliyor” diye konuştu.    Neşesiyle herkesi güldüren engelli Orhan, “Okul olmadığı için gidemiyorum. Körler okulu istiyorum” diyerek herkesten alkış aldı.