Türk dünyasına hizmet eden önemli isimlere Nazilli Türk Ocağı tarafından verilen Hacı Süleyman Efendi Türk Kültürüne Hizmet Ödülü’nün 10’uncusuna Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Serenay layık görüldü. Florya Restoran’da Türk Ocakları Nazilli Şubesinin ev sahipliğinde, Nazilli Belediyesi'nin katkılarıyla yapılan ödül törenine Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Mert Öreroğlu, Hacı Süleyman Efendi’nin Torunu Hakan Bilgen ve çok sayıda Türk Ocağı üyesi katıldı.

“MAZİYİ BİLMEK, İLERİ ADIM ATMAK İÇİN ŞARTTIR”

Nazilli’nin çok önemli bir değeri olan Hacı Süleyman Efendi’nin adını yaşatmak için ödül töreninin 10.’sunu düzenlediklerini ifade eden Başkan Çekim, “Maziyi bilmek, ileri adım atmak için şarttır. Geleceğe endişe etmeden bakabilmek için, maziden beslenmek gerekir. Tarihin kaydettiği en önemli gerçeklerden biri şudur. Milletler yaşadıkları zor dönemleri birlik ve beraberlik ruhuyla aşmışlardır. Ortak değerlerimiz birliğimizin en kuvvetli bağları olmuştur. Çünkü inanç, din, kültür, örf ve ahlak gibi en kuvvetli büyük değerler çelik örgü etkisinde toplumu birbirine bağlar” dedi.

“BU COĞRAFYADA ANADOLU'YA DAMGAMIZI VURDUK”

Ödüle layık görülmesinden dolayı teşekkür eden Prof. Dr. Yusuf Serenay, “Bunun manevi değeri milliyetçi bir ruhla yetişmiş bir aydın için, bu ödül her şeyin ötesindedir. Bizim coğrafyamıza da birçok isyanlardan 15 Temmuz darbe girişimine kadar bu topraklardan bizi silip atmak, parçalamak, iç savaş çıkarmak için defalarca uğraşılmıştır. Ama bu millet hepsinden başarıyla çıkmıştır. Bu milletin mayasının sağlamlığını da bütün dünyanın görmesi gerekir. Biz bin yıl önce bu topraklara geldiğimizde Bizans'ın İran kültürünün, yani Arap kültürünün hâkim olduğu bu kadim coğrafyada Anadolu'ya damgamızı vurduk. Türkiye'deki milli beraberlik, bizim kültürümüzün, dilimizin gücünü gösteriyor. Türk Ocakları gibi milli kuruluşlar bu milli damarın yaşamasına sebep olmuştur” diye konuştu.

“ÇOK ANLAMLI BİR ÖDÜL”

Nazilli’nin çok kıymetli değerler yetiştirdiğini vurgulayan Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, “Hacı Süleyman Efendi de bunlardan biridir. Atatürk’ün ülkü arkadaşıdır. Türk Ocağının kuruluşu 1912 yılına uzanmaktadır. Bu derneğin üyesi olmaktan ziyadesiyle memnunum, bugün bu derneğin kıymetli üyeleri ile birlikte Türklük kültürüne hizmetleri nedeniyle ödül takdiminde bulunduk. Hocamıza Türk kültürüne sağladıkları katkıdan dolayı çok teşekkür ediyorum. Ödülümüz çok anlamlı bir ödül. Ülkemizin kurtuluşu için varını yoğunu ortaya koymuş, bilgeliğinin tecrübesini ortaya koymuş, Nazilli’mizi, bölgemizi teşkilatlandırmış Hacı Süleyman Efendi’nin ödülüdür” dedi. Törende Başkan Özcan, bu yıl ödüle layık olarak seçilen Tarihçi Prof. Dr. Yusuf Serenay’a Zeybek fesi ve Efe heykeli takdim etti.