Nazilli Belediyesi Meclis Üyesi Tuncay Ayas, belediye tarafından kurulan NAZGEM üzerinden kendisine ve eski CHP Belediye Meclis Üyesi, eski Kültür Lisesi’nin kurucularından Ekrem Eskici’ye çıkar sağlandığı yönündeki iddialara yanıt verdi. Üniversiteye hazırlık kursları başladığı için işlemleri hızlı bir şekilde gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayas, “Piyasadaki 8-14 bin lira arasında değişen fiyatlar biz 4 bin liraya hizmet vereceğimizi söyleyince düşmeye başladı. Burada kayıtlı olmayan çocuklara bile psiko-sosyal rehberlik hizmeti verilecek. Eleştirirken keşke bunları da söyleseydiniz” dedi.

“EN İYİ TEKLİFİ DEĞERLENDİRDİK”

NAZGEM faaliyetleri için kiralanan eski Kültür Lisesi binasının Nazilli Ticaret Odası’ndan gelen yazıya göre gerçek kira bedelinin yıllık 282 bin lira olmasına ve içinde eğitim için gerekli tüm malzemelerin bulunmasına rağmen belediyenin aylık 14 bin liraya kira sözleşmesini imzaladığını ifade eden Tuncay Ayas, “Bu işin teklif edilen diğer yerler boştu. Malzemeleri almak için de 500 bine yakın masraf yapacaktık. Benim burada bir menfaatim yok. Emekliyim, rahatıma bakabilirim. Ayrıca bu bina Ekrem Eskici’nin değil de bir başkasının olsaydı yine feveran edecek miydiniz?” ifadelerini kullandı.

İDDİALARI YALANLADI

“Kıyak” veya “Diyet ödeniyor” gibi iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyen Tuncay Ayas, “Ben seçimden önce kimseyle bu konuları görüşmedim. Ben Kültür Temel Lisesi’nde hiç çalışmadım. NAZGEM’in yöneticisi ben olacağım. Ekrem Eskici’den de teknik destek alacağım ama bu işte onun bir etkisi yok” diye konuştu.