Nazilli’de Yeşil Mahalle’de hizmet veren, Özel Eğitim Ortaokulu ve Mesleki Eğitim Merkezi’nde NAZENDER tarafından tasarlanarak hayata geçirilen Yeme-İçme Sınıfı törenle hizmete girdi. Açılış törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Sabri Acar, Nazilli İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Latif Akgün, NAZENDER eski başkanı ve Nazilli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tayfun Yazıcı, NAZENDER Başkanı Halil Şener, Türkiye Emekliler Derneği Nazilli Şube Başkanı Faruk Baştepe, Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi temsilcileri ve öğretmenler katıldı.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Açılış öncesi okul içinde tamiratlarda ve Yeme İçme Sınıfı yapımında emeği geçen Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’a Kaymakam Arısoy ve Nazilli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Tayfun Yazıcı’ya da Milli Eğitim İl Müdür Yardımcısı Acar tarafından plaket takdim edildi. Daha sonra protokol üyelerinin de katılımıyla açılış kurdelesi kesildi. Ardından NAZENDER tarafından hayata geçirilen Yeme İçme Sınıfı protokol üyeleri tarafından gezildi, okul müdürü Hakan Bay bilgilendirmede bulundu. Atölyede elmalı kurabiye yapan öğrenciler Kaymakam Arısoy ve Başkan Özcan tarafından izlendi. Protokol, öğrencilere başarılar diledi.

“NAZİLLİMİZ İÇİN YENİ BİR AÇILIM”

Bu atölyenin iş birliği kültürünün gelişmesi konusunda çok kıymetli olduğunu ifade eden Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Nazilli’mizde özel ilgi bekleyen çocuklarımızın yetişmeleri, hayata hazırlanmaları hususunda yeni bir atölyenin yapımı konusunda bütün Nazili esnaflarımızın ve sivil toplum kuruluşlarımızın böyle bir çalışma yapması bizim için çok önemliydi. Bu yeni iş atölyesiyle beraber çocuklarımız kendi ürünlerini ve emeklerini ortaya koyacaklar. Hayata hazırlanmaları konusunda el becerilerini geliştirmeleri konusunda bir fırsat olacak. Hem bu Nazilli’miz için yeni bir açılım, daha önemlisi iş birliği kültürünün gelişmesi konusunda çok kıymetli. Bu anlamda birçok olguyu ifa etmekte. Emeğe geçen bütün paydaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

“BU BAŞARI BÜTÜN PAYDAŞLARIN”

NAZENDER eski Başkanı ve Nazilli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Tayfun Yazıcı, “Özel çocuklarımız için mutfak atölyesi yaptık. NAZENDER olarak çocuklarımıza aşçılık ve garsonluk eğitimi verilecek bir sınıf yaptık. Bu sınıfın yapımında en büyük başarı Nazilli esnafınındır. Biz esnafımızı organize ederek herkes kendi branşında sınıftaki eksikleri yaptı. Biz sadece bu güzelliği esnafımıza anlattık. Milli Eğitime hediye ettiğimiz ikinci sınıfımız. Çok güzel oldu. Dernek olarak prensibimiz şu, hiçbir zaman vazgeçmemek. Bir dernek başarıyı tek başına yakalayamaz. Bu başarı bütün paydaşların. Halka yapacaklarını iyi anlatırsa, iyi anlarlarsa ortaya böyle güzel eserler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.