Nazilli Ticaret Odası konferans salonunda, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger tarafından, KOSGEB destekleri hakkında bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz, AK Parti Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Abak ve yönetim kurulu, MHP İlçe Başkanı Cüneyt Korkmaz, esnaflar, girişimci adayları katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından ilk olarak Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan, AK Parti Milletvekilleri Bekir Kuvvet Erim ve Metin Yavuz birer konuşma yaparken, Aydın KOSGEB İl Müdürü Sadullah Dülger’de ‘KOSGEB ve Girişimcilik Destekleri ve Yurt Dışı Pazar Destek Programları’ hakkında katılımcılara bilgiler verdi. Bütün konuşmacılar konuşmalarına Barış Pınarı Harekatı’ndaki görev yapan Mehmetçiklere başarılar dileyerek başladı. .

“KOBİ’LER BU ÜLKENİN GELECEĞİDİR”


KOSGEB’in sosyal barış ve toplumun huzurunun teminati olarakta kabul edildiğini dile getiren NTO Başkanı Nuri Arslan, “Ülkemizde sanayi ve imalat işletmecilerinin yüzde 97’si KOBİ’lerden oluşmaktadır. Ülkemiz ekonomimizin temelini oluşturan bu işletmeler geçtiğimiz yıllarda istihdamın yüzde 74’ünü maaş ücretlerinde yüzde 54’ünü karşılamışlardır. Diğer bir ifadeyle ülkemizde çalışan her 10 kişiden 7’si KOBİ ölçeğinde bir işletmede çalışmaktadır. KOBİ’ler bu sayede ekonominin ana unsuru olarak istihdam ihtiyacını karşılamakla kalmayıp, sosyal barış ve toplumun huzurunun da teminatı olarakta kabul edilmektedir” dedi.

“DAHA YUKARI NOKTALARA TIRMANACAKTIR”


Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında destek miktarı 300 bin lira olarak belirlendiğini ifade eden Milletvekili Bekir Kuvvet Erim, "Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında destek miktarı 300 bin lira olarak belirlenmiştir. Bunun yüzde 70’i geri ödemesiz olacak. Yani 300 bin lira destek almaya hak kazanan bir KOBİ’miz, bunun sadece 90 bin lirasını KOSGEB’e sıfır faizle geri ödeyecek. Proje bazlı olarak hayata geçen programın destek süresi, 6 aydan 24 aya kadar. Programdan ilk kez yurt dışına açılacak KOBİ’lerimizin yanı sıra, yurt dışı pazar payını artırmak isteyen KOBİ’lerimiz de faydalanabilecek. 2011 yılından günümüze kadar KOSGEB Aydın Müdürlüğü 61 Milyon 43 bin 848,42 TL destek vermiştir. Bu rakamı her geçen gün arttırmanın gayreti içerisindeyiz. İncirin, zeytinin, kestanenin, pamuğun başkenti Aydın inşallah ürünlerini KOSGEB desteği ile katma değerli hale getirecek ve ülke ekonomisinde daha yukarı noktalara tırmanacaktır” dedi.


“DAHA ALMAMIZ GEREKEN ÇOK YOL VAR”


AK Parti Aydın Milletvekili ve MKYK üyesi Metin Yavuz konuşmasında, Aydın’ın ihracat rakamlarından bahsederek başladı. Yavuz, “Müdürümüz kasasında para ile değil ama o paraya nasıl ulaşılabileceğini gösteren bilgiler ile geldi. Umuyorum ki Aydınımızın KOSGEB yardımlarından faydalanma oranında müdürümüzün sunumunun büyük etkisi olacak. Daha almamız gereken çok yol var” ifadelerini kullanırken, Aydın’daki ürünlerin nasıl katma değerini arttırılabileceğinden bahsetti.

“AYDIN’IN KOSGEB’TEN ALDIĞI PAY ÇOK AZ”


'Aydın’daki ürünlerimizi marka haline getiremedik' diyen söyleyen KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, bir marka değince hemen akıllara gelmediğini söyledi. Dülger, “Marka değince Jantsa, Kırlıoğlu İncir ve buna benzer işletmeler aklımıza geliyor. KOSGEB Aydın Müdürlüğü’nün 2011 yılından bu güne kadar sadece 61 milyon 342 bin lira destek verdi. Aydın’ın KOSGEB’den aldığı pay oldukça küçük. Bu rakam Aydın için gerçekten çok az. Hemen yanımızdaki Denizli’de bu rakam neredeyse 10 katını bulmuş durumda. Bizler Aydın genelinde yapacağımız bilgilendirme toplantıları ile bu rakamı arttırma gayretindeyiz. İncirin, zeytinin, kestanenin, pamuğun başkenti Aydın inşallah ürünlerini KOSGEB desteği ile katma değerli hale getirecek ve ülke ekonomisinde daha yukarı tırmanacak” ifadelerini kullandı.