Okulda güreşçilerin antrenman yaparken kullandığı salon, okul yönetimi tarafından inşaat ve ahşap atölyesi yapılınca sporcular, güreşten uzaklaştı.
Geçmişte Bahri Polat, Ahmet Savran, Mahmut Yörük, Bahattin Sürücü gibi milli güreşçilerin çıktığı Aydın'da güreş krizi yaşanıyor. Türkiye ve bölgesel şampiyonalardaki başarısıyla adını duyuran Kuşadası Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okul yönetimi tarafından okulda daha önce güreş antrenman salonu olarak kullanılan salonu sporculara tahsis edilmemesi tepki çekti. Antrenmanlarını kentin dışındaki spor salonunda yapmalarını istenen Kuşadalı sporcular, 2 yıldır güreş müsabakalarında dereceye giremiyor.

"SALON BOŞTA DURUYOR"


Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü'nde görev yapan güreş antrenörü, 2 yıl önce açılan spor tesisi nedeniyle okuldaki antrenman salonunu boşalttıklarını söyledi. Spor tesisinin uzakta olması nedeniyle sporcuların güreşten uzak durduğunu dile getiren güreş antrenörü, "İlçemizde geçen yıl spor tesisi açıldı. Daha önce okulda yaptığımız antrenmanları burada yapmamız söylendi. Ancak bu tesis şehrin dışında. Sporcular buraya gelmekte zorlanıyor. İki yılda sporcu sayımız yok denecek kadar azaldı. Bu yüzden güreşteki başarıları canlandırmak için Kuşadası Teknik ve Endüstri Meslek Anadolu Lisesi’nde dana önceden kullandığımız okuldaki salonu istedik. Okul Müdürümüz, ‘Siz boşalttıktan sonra orayı atölye yaptık. Maalesef size vermem mümkün değil' dedi. Güreşte yetenekli sporcularımız var ama antrenman yapamıyorlar" dedi.

KEYFİ BİR DURUM


Türkiye Güreş Federasyonu eski Aydın Temsilcisi Mahmut Yörük, bu kararın Aydın'da gelişme kaydeden ata sporuna büyük darbe olduğunu söyledi. Okul müdürünün keyfi olarak salonu sporculara vermediğini dile getiren Yörük, "Gençlerin ata sporuna yönelmesi için elimizden gelen desteği verdik. Kuşadası'ndan şimdiye kadar 60'a yakın başarılı güreşçi çıktı. Ama son yıllarda maalesef buradan güreşçi çıkmıyor. Okuldaki salon atölye yapılmış. Ama şuan kullanılmıyor. Boş duracağına bari sporcular faydalansın. Milli Eğitim Müdürü'nden bu konuyla ilgilenmesini istiyoruz" diye konuştu.

"ÖNCELİĞİMİZ SPOR DEĞİL"


Okul Müdürü Abdullah Y. ise, "İlçemizde bir spor salonu var. Oraya gidip antrenmanlarını yapabilirler. Biz okulumuzun ihtiyacı doğrultusunda o salonu inşaat ve ahşap atölyesi yaptık. Güreş antrenmanı yapmak için de orası uygun bir yer de değil. Sporcuların her zaman yanındayız ancak önceliğimiz eğitim" diyerek salonu sporculara vermeyeceklerini söyledi.

MAZİSİ BAŞARILARLA DOLU


Okulda yetişen sporculardan Mehmet Atçı, bu yıl Bulgaristan'da yapılan Balkan Şampiyonası'nda greko-romen stilde altın madalya kazandı. Diğer güreşçilerden Oğuz Kaan Türkmen, Uluslararası Cumhuriyet Şampiyonası'nda Türkiye ikincisi, Mehmet Ali Arık Türkiye üçüncüsü ve Alperen Türkmen ile Ali Kuvvetli ise Türkiye 5'ncisi oldu.