Bu konuda alınan bir karar olmadığını ifade eden Başkan Zeki İnal, “Çalışma saatlerinin sınırlandırılması söz konusu değil. Öyle bir karar alınmadı. Mahalleden bir kişi öyle bir teklifte bulundu. Biz de seramikçilerle konuşacağız, durum nedir bakacağız, ona göre hareket edeceğiz dedik. Seramikçiler varken onlar yoktu orada. Orası sit alanı içerisinde. Ne bacayı yükselttirebiliriz, ne de başka bir konuda müdahale edebiliriz” dedi.

“10 YILDIR NEDEN VERMEDİLER?”


İnal, sözlerini, “Çömlekçilerin bulunduğu çevrede geçmişte arsaların satıldığı günü düşünürsek çarşıda arsalar 500 liraysa onlar oraları bile bile 100 liraya aldılar. Şimdiye kadar rahatsız olmadılar da neden bugün rahatsız olmaya başladılar? Ben bunu anlamış değilim. Yaşatılması gereken meslek kollarımızdan biri olduğu için biz onların sanatına hassasiyetle yaklaşıyoruz. CHP’liler bu önergeyi 10 sene yönettikleri dönemde neden vermediler? Bunu da merak ediyorum” şeklinde sürdürdü.

YILDIZ, ÖNERGE VERMİŞTİ


Bilindiği gibi Eylül ayı meclisinde CHP’li Belediye Meclis Üyesi Muammer Yıldız, “Fırınların saat 18.00’den sonra yanması bizler mağdur ediyor. Pencerelerimizi açamıyoruz. Arkadaşlarımız isterse 24 saat çalışsın ama fırın yakma ve toprak öğütme saatleri belirlensin. Bir demirci gece çalışabiliyor mu, çalışamıyor. Belediye encümen kararı alınabilir bu konuda. Ben bunu yazılı önerge olarak veriyorum” ifadelerini kullanmıştı.
İMZA : ÖZGÜR DEDEOLUK