10 Ekim 2015’te Ankara’da KESK, DİSK, TMMOB ve TTB’nin “Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi”ne IŞİD militanları tarafından yapılan saldırıda yaşamını yitiren Didimli Elif Kanlıoğlu'nun da aralarında bulunduğu 103 kişi, katliamın 4. yılında Didim’de anıldı. Didim’de Cem evinde toplanan aralarında siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yer aldığı Didim Demokrasi Platformu üyeleri, ardından Yeni Mahallede bulunan Elif Kanlıoğlu parkına pankart ve afişler eşliğinde yürüyüşe geçti. Yürüyüşün başlamasından kısa süre sonra Türk Silahlı Kuvvetlerimizin Suriye’nin kuzeyinde terör örgütlerine karşı başlatmış olduğu Barış Pınarı Harekatı ile Diyarbakır, Mardin ve Van Büyükşehir Belediye Başkanlarının İçişleri Bakanlığınca görevden alınmasını protesto etmek amacıyla oluşacak olumsuzlukları önlemek amacıyla Aydın Valiliği'nin 10 ila 24 Ekim tarihleri arasında gösteri ve yürüyüşlerin yasaklandığı gruba bildirildi.

“EMNİYET YÜRÜYÜŞE MÜDAHALE ETTİ”

Didim İlçe Emniyet Müdürü Serkan Demircioğlu yürüyüşün yapılamayacağını, pankart ve dövizlerin kaldırılması gerektiğini aksi durumda müdahale edileceğini bildirmesinin ardından platform üyeleri döviz ve pankartları kaldırarak alkış eşliğinde gruplar halinde parka yürüyüş gerçekleştirdi. Parka gelen platform üyeleri, Elif Kanlıoğlu adına yapılan heykele kırmızı karanfil bırakarak, 1 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Parkın çevresinde emniyet güçleri güvenlik tedbiri alırken, bir TOMA aracı da bölgede hazır bulundu.

“AÇIKLAMA CEM EVİ BAHÇESİNDE YAPILDI

Platform üyeleri daha sonra emniyet güçleri eşliğinde Didim Cem evine geldi. Cem evi bahçesi içerisinde yapılan Elif Kanlıoğlu Barış Parkında toplanan kalabalık adına Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi, basın açıklamasını okudu. Elçi, 4 yıl önceki saldırıda 103 canın yaşamını yitirdiğini ve 500’e yakın insanın yaralandığını hatırlatarak, yargı sürecinde ise yakalanan 9 zanlının 101 kez ağırlaştırılmış hapse mahkum edildiğini hatırlattı. Soruşturmanın tüm boyutuyla açıklığa kavuşturulması gerektiğini dile getiren Elçi, eşitlik, özgürlük ve demokrasi mücadelesine devam edeceklerini dile getirdi. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.