Venüs Sultanlar Ligi’nde mücadele eden Aydın Büyükşehir Belediyespor Kadın Voleybol Takımı yeni sezon öncesi hazırlıklarını sürdürüyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iddialı bir takım kuran mavi-beyazlılar, yeni sezonu son şampiyon Vakıfbank önünde açacak. Zorlu maç öncesi Antrenör Alper Hamurcu, takımın durumu ve yeni sezon hakkında SES Gazetesi muhabiri Mehmet Kavas’a önemli açıklamalarda bulundu.

“TÜM TAKIMLARDA KALİTELİ OYUNCULAR VAR”

Bu sezon ligin zor geçeceğini kaydeden Hamurcu, “Takımların oluşumları birbirine çok yakın diyebiliriz. Bütün takımların kadrosunda kaliteli oyuncular var. Vakıfbank ve Eczacıbaşı dışında diğer takımlar yeni oyunculardan kurulu takımlar. Herkes için özellikle sezon başlangıcındaki süreç muhakkak zorlu geçecek. Herkesin elinde çok iyi bir kadro var ama sonrasında takım olabilmek biraz vakit alacak gibi görünüyor. Diğer takımlar gibi bizim de en büyük handikaplarımızdan bir tanesi de bu. Takım olma sürecini en kısa sürede çözebilirsek çok zorlu ve çok keyifli maçlar oynayacağımız kanaatindeyim. Gruptaki oyuncularımızın hepsi kendi pozisyonlarında, milli takım oyuncuları kendi milli takımları için önemli oyuncular. Bu oyuncuları bir arada oynatabildiğimiz sürece bir problem yaşamayacağımızı düşünüyorum” diye konuştu.

“AVRUPA KUPALARINA KALMAYI İSTİYORUZ”

Takımın performansının her geçen gün daha iyiye gittiğini kaydeden Hamurcu, “Aydınlılar, sahada çok mücadeleci bir takım görecekler. Mevcut oyuncularımızın hepsinin tek isteği kazanma yönünde. Bu anlamda kazanmak için sahada varını yoğunu ortaya koyan bir takım görecekler. Bazı rakiplerimizle oynayacağımız maçlar çok daha zorlu geçecek. Bu maçlarda kazanıp kaybetmekten daha çok önemli olan mücadeleyi sahanın içerisinde gösterebilmek. Aydın seyircisi çok mücadele eden ve sonuna kadar kazanmayı arzu eden bir takım görecek” şeklinde konuştu. Ligdeki hedefleri hakkında da açıklamalarda bulunan Hamurcu, “Hedefsiz bir takım olmaz. Öncelikli hedefimiz, Play-Off. Play-Off’dan sonra hedefimiz Avrupa kupalarına kalabilmek. Ligde özellikle üç takım bu Avrupa kupalarına çok büyük aday. PTT, THY, biz çok zorlu maçlar olacak ama basamak basamak gitmek mecburiyetindeyiz. Ligde olabildiğince maç kazanmak istiyoruz. Kazanmayı bir şekilde takım elemanlarının bildikleri halde çok daha pekiştirerek öğrenmeleri gerekiyor. Avrupa kupalarına tekrar katılma hakkı elde etmek istiyoruz” dedi. Aydın seyircisine de övgüler yağdıran Hamurcu, “Geçen yıl Nilüfer Belediyesi’nde çalışırken de oynamaktan en çok keyif aldığım takımlardan bir tanesiydi Aydın Büyükşehir Belediyespor. Gerek takım kurgusu gerek kulüp organizasyonu güzeldi. Bunun haricinde en büyük etken oyuncuları da en fazla motive edenlerden bir tanesi Aydın halkının takımına olan çok büyük ilgisi. Benim onlardan tek ricam bu ilgiyi, evimizde oynayacağımız tüm maçlarda sürdürmeleri” diye konuştu.