Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’ın vatandaşlar tarafından yoğun olarak hissedilen kokuyla ilgili attığı mesajda ‘dışarıya çıkmayın’ uyarısıyla başlayan tartışmaya siyasi parti temsilcileri de katıldı.
AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen, CHP’li Başkan Atay’ın vatandaşlara attığı mesajı eleştirerek, “Şehreminin görevi şehrin sakinlerine SMS atıp nefes alıp vermeyi yasaklamak değil, kokunun sebebini bulup sorumlularına ceza kesmektir” dedi.

“SİYASİ FIRSAT YARATTI”


AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı da Atay’ın vatandaşlara attığı mesajı sosyal medya hesabından paylaşarak eleştiride bulundu. Gülaştı, “Tüm Efeler ilçemizde yaşayan hemşerilerimiz saat 22:10 da bu mesajı aldı. Bu mesaj aslında her gün kent meydanında kurulan sözde demokrasi asıl propaganda çadırında Sayın Fatih Atay’ın konuşmalarına yer verilerek aktarılıyordu. Bugünkü koku Efeler ilçemizdeki koku kendileri için bir fırsattı. Siyasi beslendikleri, siyasi propaganda yaptıkları, siyasi fırsat yarattıkları en üzücüsü de, siyasi istismar ettikleri bir fırsat. Kokunun nedeni, Belediye Katı Atık Bertaraf Tesisleri yakınında Zindan Deresi içerisinde plastik malzemelerinde bulunduğu inşaat atıklarının yakılmasından kaynaklandığı anlaşılmış. Toplumda ilçemizde yaratmaya çalıştığınız kaos, tedirginlik ve korku ortamı İlçemizde yaşayan hemşerilerimizin yaşam standartlarını iyileştirmez. Jeotermalin Çevreye etkileri ile ilgili yıl sonu açıklanacak rapor neticesinde devletimiz, hükümetimiz varsa alınması gereken önlemler, varsa atılması gereken adımlar hepsini yapacaktır. Siyaseti yapacağımız yegane alan ilçemize Aydın ilimize hizmet alanı olmalıdır. Efeler ilçemiz ve Aydın ilimiz daha yaşanabilir bir şehri hakediyor. Biz bu şehri de, bu şehirde yaşayan insanları da karşılıksız sevdik, sevmeye devam edeceğiz” diyerek Atay’a tepki gösterdi.

“FİTNE SİYASET DEĞİL, BÜYÜK GÜNAHTIR”


MHP İl Başkanı Burak Pehlivan da sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile tartışmaya dahil oldu. Atay’ın mesajı ile Aydın Valiliği’nin yaptığı açıklamayı paylaşarak değerlendirmede bulunan Pehlivan, “Efeler ilçemizdeki kötü kokuyla ilgili olarak CHP’li Efeler Belediye Başkanı çözüm yerine fitne üretiyor. Kokunun ‘Jeotermal’e hayır’ diyerek jeotermallerden geldiğini iddia ederek halkta bir kaos ortamı oluşturacak mesaj ve sosyal medyadan gayri resmi bir açıklama yapıyor. Ardından Aydın Valiliğinden kötü kokunun sebebinin, ‘Çevre Şehircilik Müdürlüğü elemanlarının ön tespitine göre, Büyükşehir Belediyesi Katı Atık bertaraf tesisleri yakınında yeralan Zindanderesi’nde içinde plastik malzemelerinde yer aldığı inşaat artıklarının yakılmasından kaynaklandığı anlaşılmıştır’ diye bir resmi açıklama geliyor. Ve halen daha özürle karışık ortayı bulacak bir toparlama mesajı atılmadığını görüyoruz. Sermayesi yalan, inkar ve iftira olan kaostan beslenen bozuk zihniyetin suyu bulandırıp, çözüm değil sorun ürettiğini, Amacının üzüm yemek değil bağcıyı dövmek olduğunu görüyoruz. Fitne siyaset değil büyük günahtır, haberiniz olsun. Fitne yerine hizmet üretin, iş yapın zamanınızı boşa tüketmeyin” diye konuştu.

VALİYİ İSTİFAYA ÇAĞIRDI


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın'da meydana gelen kokuyla ilgili yaptığı açıklamada Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger'i istifaya davet etti. Bülbül sosyal medya hesabından Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay'ın attığı mesajla birlikte yaptığı paylaşımda, "Aydın koktu! Ey Vali Bey.. JES'ler nedeniyle zehir soluyoruz. Devletin valisi isen görevini yap. Ya da istifa et. Yazık ki ne yazık" ifadelerini kullandı.