Belediye Başkanı Metin Ertürk’ün Kuyucak Belediyesi Pamukören Sosyal Tesisleri’nde farkındalık yaratmak ve dayanışma sağlamak amacıyla düzenlediği kahvaltıya Kaymakam Yılmaz Kurt, Atatürk Ortaokulu Müdürü Mehmet Pınar, Cengiz Topel İlkokulu Müdürü Suat Çoban ve Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Hatice Yavuz’da eşlik ederek, aileleri yalnız bırakmadı.

MUTLULUKLARI DİKKAT ÇEKTİ

Kuyucak’a bağlı Pamukören Mahallesi’nde düzenlenen kahvaltı programında, Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ekiplerince ev ziyaretlerinde tespit edilen Kuyucak Atatürk İlkokulu ile Cengiz Topel İlkokulu’nda eğitim gören down sendromlu ve otizmli çocuklar ve ailelerinin kaynaşmaları sağlandı. Kuyucak Belediyesi tarafından hazırlanan hediye çantalarının takdim edildiği kahvaltıda, çocuklara pamuk şeker ikram edildi. Kaymakam Kurt ve Başkan Ertürk’ün elinden hediyelerini alan down sendromlu ve otizmli çocukların mutlulukları dikkat çekerken, Belediye Başkanı Metin Ertürk engelli çocukları ve ailelerini otobüse kadar ellerinden tutarak uğurladı.

“HER ŞEY ÇOCUKLARIMIZIN YÜZÜNÜ GÜLDÜREBİLMEK İÇİN”

Down sendromlu ve otizmli çocuklarla etkinlik boyunca yakından ilgilenen, kahvaltı etmelerine yardımcı olan Başkan Metin Ertürk, engelli çocuklara 'küçük prenseslerim ve küçük beyefendiler' diyerek seslendi. Kuyucak Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün hazırladığı kaynaşma ve farkındalık kahvaltısına katılan herkese teşekkür eden Başkan Metin Ertürk; " Kuyucak Belediyesi'nin bu tür farkındalık ve kaynaşma etkinlikleri sürekli olarak devam ediyor ve etmeyi de sürdürecek. Müdürlüğümüz özel çocuklarımızın ailelerini ziyaret ederek onlarla her zaman birlikte olmaya özen gösteriyor. Bizlerde Kaymakamımız Yılmaz Kurt ile birlikte sizlerle tanışmak istedik. Bir araya gelerek sizlerin bir gün de olsa yükünü hafifletmek istedik. Hepiniz çok özverili annelersiniz. Bizler sizlere imkanlarımız ölçüsünde destek vermek ve yanınızda olmak istiyoruz. Bu özel çocuklarımızın ve siz ailelerin yüzünü güldürmek bizim en büyük gururumuz olacaktır. Bundan sonra da sizlerle çeşitli etkinlikler vesilesiyle bir araya gelerek, sizlerle daha sık buluşacağız” dedi.

“AİLELERİMİZİN HER ZAMAN YANINDAYIZ”

Kuyucak’ta ikamet eden özel çocuklar ve aileleriyle bir araya geldikleri için mutlu olduğunu söyleyen Kaymakam Yılmaz Kurt; “Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'mızın ile Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'mızın engelli ailelerine yönelik çeşitli çalışmaları devam ediyor. Bireysel çalışmalarımızda ailelerimiz tek tek evlerinde ziyaret ediliyor. Sorunları ve şikayetleri dinlenerek, ihtiyaçlarının giderilmesini sağlıyoruz. Belediye Başkanımız sayın Metin Ertürk'e de teşekkür ediyoruz. Böyle bir kahvaltı aracılığıyla hem ailelerimizin kaynaşmasını hem de birlikte olmamamıza vesile oldu. Bu ciddi yükü taşıyan ailelerimize elimizden gelen desteği sunmaya çalışıyoruz. Devletimizin kapısı her zaman ailelerimize açık, onların dert ve sorunlarına çare olmaya hazırız" ifadelerini kullandı.