Şifa kazanları kaynıyor
Yemek ve salataların vazgeçilmezi olan nar ekşisi yapımı, doğal ve geleneksel yöntemlerle Karacasu’da başladı.
Karacasu ilçesinde organik olarak yetişen narların toplanmasıyla başlayan ilk hazırlıklar, meyvelerin ikiye ayrılmasıyla devam ediyor. Sopa gibi gereçlerin yardımıyla kabuğundan ayrılan narların taneleri çuvallara dolduruluyor. Sert bir zemin üzerinde çiğnenerek suyu çıkarılırken ardından saatler süren kaynatma işlemi başlıyor. Kazana ilk konulan nar suyundan 3’te bir oranında nar ekşisi elde edilirken, yaklaşık 10 kilo nardan bir kilo nar ekşisi alınıyor.
Yorumlar
Trend Haberler
Kuşadası'nda yasaklara uymayanlara ceza var
Konserde evlenme teklifi Kuşadası’na damga vurdu
Aydın'da 48 kişi zehirlenmişti, artık yasak geldi!
İncir ağacının altında uyumak, bakın nelere yol açıyormuş
Nazilli'de sağanak yağış etkili oldu, ağaçlar devrildi
İş arayanlar dikkat -Nazilli ve çevre ilçelerden 150 kişi alınacak