Karacasu ilçesinde organik olarak yetişen narların toplanmasıyla başlayan ilk hazırlıklar, meyvelerin ikiye ayrılmasıyla devam ediyor. Sopa gibi gereçlerin yardımıyla kabuğundan ayrılan narların taneleri çuvallara dolduruluyor. Sert bir zemin üzerinde çiğnenerek suyu çıkarılırken ardından saatler süren kaynatma işlemi başlıyor. Kazana ilk konulan nar suyundan 3’te bir oranında nar ekşisi elde edilirken, yaklaşık 10 kilo nardan bir kilo nar ekşisi alınıyor.

BOL BOL TÜKETİLMELİ

Nar ekşisinin özellikle kış aylarında bol bol tüketilmesi gerektiği ve doğal antibiyotik olan nar suyunun bağışıklık sistemini güçlendirerek vücudu pek çok hastalıktan koruduğu ifade ediliyor.

GELENEKSEL YÖNTEMLERLE YAPILIYOR

Annesi Şennur Mutlu ile her yıl doğal ve geleneksel yöntemlerle nar ekşisi yaptıklarını dile getiren Aydın Mutlu, “Tamamen doğal ve sağlıklı nar ekşisi elde ediyoruz. Herhangi bir katkı maddesi bulunmayan nar ekşimizi kış boyunca tüketiyoruz. Bu doğal ve geleneksel yöntemler unutulmamalı ve gelecek kuşaklara taşınmalı" dedi.