NTB Başkanı Nurettin Kırlıoğlu’nun incirdeki sıkıntıları Aydın AK Parti Milletvekilleri KİT Komisyonu Başkanı Mustafa Savaş, Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Bekir Kuvvet Erim, MYK Üyesi Metin Yavuz, Meclis Tarım ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı ile yapılan görüşmeler sonucu, incir fiyatlarındaki fiyat düşüşünün önüne geçilmesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin alım yapması ile ilgili talebi mutlu sonla sonuçlandı.

TMO İNCİR ALIMINA BAŞLIYOR”

Cumhurbaşkanının onayıyla sürecin startına başlanacağını ifade eden TBMM KİT Komisyonu Başkanı AK Parti Aydın milletvekili Mustafa Savaş yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz hafta TMO Genel Müdürümüz ile bu konuyu görüşüp sürecin ön hazırlık çalışmasını başlatmıştık. Haftasonu Kızılcahamam'da gerçekleştirilen AK Parti 29. İstişare ve Değerlendirme Toplantımızda Aydın Milletvekillerimizle birlikte Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Tarım Bakanımızla bu konuları görüşme imkânına kavuştuk. Tarım Bakanımızla yeni bir görüşme daha gerçekleştirdim, Bakanımız heyecanla beklediğimiz güzel haberi verdiler. Sayın Cumhurbaşkanımızın onayıyla sürecin startı veriliyor. Toprak Mahsulleri Ofisi incir alımına başlıyor” dedi.

KIRLIOĞLU ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR ETTİ

TMO’nun incir alımına başlamasında emeği geçen herkese teşekkür eden Nazilli Ticaret Borsası Başkanı Nurettin Kırlıoğlu, “Bölgemiz incirinin TMO tarafından alınması konusunda desteklerini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız sayın Bekir Pakdemirli’ye ve Aydın milletvekillerimize teşekkürlerimizi sunuyorum. Tüm sektör temsilcilerine hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.