Nazilli’de Zehra Kaymak, başkan adaylığını kahvaltılı basın toplantısıyla duyurdu. Mevcut başkan Serkan Sevim, avukat Özlem Burcu Ugan Sevim ve Hakan Şensan’dan sonra Zehra Kaymak da başkanlık yarışında ‘Ben de varım’ dedi. Nazilli Belediyesi’ne ait Hangar Restoran’da düzenlenen basın açıklamasında Zehra Kaymak’ı, Emekli-Sen Nazilli Şube Başkanı Emel Çopur Atay ile CHP’ye gönül veren partili kadınlar yalnız bırakmadı.

“BİRLİK, BERABERLİK İÇİN ADAY OLDUM”


Partiyi toparlamak için aday olduğunu ifade eden Kaymak, “Birlik ve beraberlik içinde partiyi toparlamak için aday oldum. Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'ndan feyz alarak kadınların siyasette daha aktif olması adına, Nazilli’de CHP'nin büyük katkıları ile kazanılmış yerel yönetimde partimizi daha etkin kılmak için, ilçe başkanının partiye emek veren, emeğin en yüce değer olduğunu bilen kişi olması gerektiğine inandığım için, sorunları çözmek için, başkanlığı basamak olarak gören değil, görevimizi en iyi şekilde yerine getirmek amacıyla aday oldum. Toplumsal baskı, özgürlüklerin kısıtlanması, yaşanan ekonomik kriz ortamında CHP'nin ve Atatürk devrimleri ışığında Nazilli’de bizlerin üzerine düşen görev bilinci ile genel merkezimizin de öncülüğünde mücadele ederek partimizi yüceltmek ve en üst seviyeye çıkarmak için aday oldum” ifadelerini kullandı.
Zehra Kaymak, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün 2011’de ilçe başkanlığından istifa etmesinin ardından başkanlık koltuğuna oturmuştu. Bir dönem başkanlık görevini yürüten Kaymak, sağlık sorunları nedeniyle kongrede ilçe başkanlığı için aday olmamıştı.