Efeler ilçesi Fatih Mahallesi'nde oturan evli ve 2 çocuk annesi Selma Çaydamar, 2 yıl önce karın ağrısı şikayetiyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne gitti. Çaydamar'ın yapılan kontrolünde safra kesesi kanalında taş olduğu belirlendi. Ege Üniversitesi'nde ameliyat olan Çaydamar, ameliyatın ardından kullandığı ilaçlar nedeniyle bir yılda 91 kilodan 56 kiloya indi. Aşırı kilo kaybı nedeniyle tekrar hastaneye giden kadına, karaciğer yetmezliği teşhisi koyuldu. Doktorların donör bulunamazsa hayati riskinin olduğunu söylemesi üzerine Çaydamar, uygun donör aramaya başladı. Eşi Ata Çaydamar (69), oğlu Ulus (40), kızı Ahsen (37) ve yakınlarından uygun donör bulunamadı. Çaydamar, eski sağlığına kavuşmak için donör bulup karaciğer nakli olmayı bekliyor.

HASTALIĞIN SON EVRESİNDE

Hastalığın son evresinde olduğunu belirten Çaydamar, "Karaciğer yetmezliği nedeniyle bir yılda aşırı kilo kaybettim. Şu an halimi görünce kendimi tanıyamıyorum. İnsan başına gelince anlıyor. Karaciğer nakli denilince herkes ciğerin tamamının verileceğini sanıyor ama öyle değil. Sadece kibrit kutusu kadar parça alınarak benim karaciğerime nakledilecek. Vericinin kan grubunun da uyması gerekiyor. Benim kan grubum B Rh pozitif. Sıfır veya B kan grubundan alabiliyorum. Hastalığımda son evredeyiz. Donör bulamazsak her an her şey olabilir. Hayata tutunmak için insanların bana yardımcı olmasını istiyorum” dedi.

“UMARIM SESİMİZİ DUYAN OLUR”

Selma Çaydamar’ın 47 yıllık hayat arkadaşı Ata Çaydamar da duyarlı vatandaşlardan donör olmalarını istedi. Çaydamar, “Umarım sesimizi duyarlar, bizlere yardımcı olurlar eşim sağlığına kavuşur” diye konuştu.