Ligde oynanan Çobanisaspor maçı öncesi gerçekleşen plaket takdimini kulüp başkanı Ali Aytaç ve teknik sorumlu Servet Alıcık gerçekleştirdi. 17 yaşında lisansı çıkan ve Karacasuspor tarihinde ilk lisansı çıkarılan futbolcu olan taksi işletmecisi Mehmet Kaplan (72), yeşil beyazlı ekibin formasını 20 yıl terletti. Ardından başkan ve yönetici olarak da hizmet verdiği memleketinin takımını her zaman desteklemeye devam eden Mehmet Kaplan, lig maçı öncesi 52 yıllık bir mazinin hatırlanmasının mutluluğunu yaşadı. Tarihin tozlu sayfalarında yaptıkları araştırmayla kulüp tarihinde ilk lisansı çıkan sporcunun Mehmet Kaplan olduğunu tespit eden kulüp yönetimi hem geçmişte emek verenleri hatırlamak, hem de kulüp aidiyetini arttırmak adını çok şık bir girişimde bulundu.

SEYİRCİLERİMİZ O GÜN DE YANIMIZDAYDI”


Plaketi maç önceci teslim alan ve maçı da büyük bir heyecanla tribünden takip eden Mehmet Kaplan, duygularını Ses Gazetesi ile paylaştı. Kaplan, “Çok mutlu oldum. Çok sevindim. 52 yıl önce ilk lisansı çıkan sporcu olmak ve bunun bugün hatırlanması kelimelerle anlatılamaz. Kulübüme severek hizmet ettim. O zamanlar babamın mesleği olan çömlekçilik mesleği içindeydim. Biliyorsunuz ağır ve yorucu bir meslektir. Ama maça kadar orada çalışır, maç zamanı gelince stada koşardık. O zamanlar Karacasu’da saha da yoktu. İç saha maçlarımızı bugünkü Nazillispor’un sahasında oynardık. Ama Nazilli’de bile maçlarımızı çok sayıda Karacasulu takip eder, bizleri yalnız bırakmazlardı” dedi.

"MAÇA ÇIKINCA YORGUNLUK KALMAZDI"


Bugün Karacasu’daki maçlarında kalabalık tribünleri görmenin sevincini yaşadığını belirten Kaplan, “Sağ açık ve orta sahada görev yaptım. Çok hızlı ve atak bir oyuncuydum. Bir maçta hatırlıyorum şortumu yırtmışlardı. Yorgun argın işten gelip maça çıkardık ama sahaya çıkınca yorgunluk kalmazdı. Aydın Tekstil Spor'dan teklif gelmişti, babam bırakmadı. Oğlum Kenan Kaplan da futbol oynar. Torunum da Hollanda’da iyi bir takımda alt yapıda oynuyor” ifadelerini kullandı.
Kulüpten yapılan açıklamada da, “Büyük emek vererek bu armayı terleten ve kulüp başkanlığı yapan Mehmet Kaplan amcamızı tebrik ediyoruz. Hiç şüpheniz olmasın bu kulüp için emek verenleri unutmayacağız ve herkese hatırlayacağız” denildi.