Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Ege Bölge Sorumlusu, Otonomi Aydın Başkanı Hasan Yoğurtçu ve yönetimi, dayanışma gecesi düzenledi. Kuruluş 1926 Kalfaköy'de gerçekleştirilen geceye MASFED Başkanı Aydın Erkoç ve yönetimi, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Aydın Şoförler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Aydın Tamirciler Odası Başkanı Hasan Eyefçi, Aydın Şehiriçi Halk Otobüsleri Kooperatifi Başkanı Okan Yalçın ve Ege Bölgesi'nde faaliyet gösteren araç alım salımı ile ilgili derneklerin temsilcileri katıldı.

TEŞEKKÜR ETTİ

İlgi gören gecede konuşma yapan Otonomi Aydın Başkanı Yoğurtçu, yaklaşık 15 yıldır yereldeki meslektaşlarının katılımı ile gece düzenlediklerini söyledi. Bu yıl diğer yıllardan farklı bir geceye imza attıklarını belirten Yoğurtçu, "Bu yıl bir ilk yapıp MASFED çatısı altında Ege Bölgesi'ni toplayalım istedik. Şu anda aramızda sadece Kütahya’dan arkadaşlarımız yok. Diğer illerden arkadaşlarımız hep burada. Zahmet edip uzak yollardan gecemize katılan herkesin ayaklarına sağlık, kendilerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

“KAYIT DIŞI İLE UĞRAŞACAĞIZ”

Geceyi organize ettiği için Yoğurtçu ve yönetimine teşekkür eden MASFED Başkanı Erkoç da, MASFED olarak 2020 yılında en çok kayıt dışı otomobil alım satımı ile uğraşacaklarını söyledi. Türkiye'de yılda 7,5 milyon aracın el değiştirdiğine işaret eden Erkoç, "7,5 milyon aracın 1,5 milyonunun el değiştirmesini, bayiler ve biz yapıyoruz. 1 Milyona yakın aracı da gerçek tüketiciler satıyor. Ama 5 milyona yakın aracı, maalesef devlete bir lira bile vergi vermeyen, yanında adam çalıştırmayan insanlar alıyor, satıyor" dedi. Konuşmaların ardından, halk oyunu gösterilerinin sunulduğu ve yerel sanatçıların sahne aldığı gecede, hizmetlerinden dolayı Başkanlar Erkoç ve Yoğurtçu’ya teşekkür plaketi takdim edildi. Yoğurtçu'nun kendisine verilen plaketi yere diz çökerek alması ise dikkat çekti. Diğer başkanlara da MASFED'in hediyelerinden sunuldu.