Eğitim Sen Didim Temsilciliği her yıl 5 Ekim Dünya Öğretmenler günü dolayısıyla düzenlediği dayanışma ve dostluk yemeği Kamacı 3 restorantta gerçekleştirildi. Yemeğe Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, CHP İlçe Başkanı Nurettin Koçak, Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir, Eğitim Sen Didim Temsilciliği üyeleri, KESK’e bağlı sendika temsilcileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile siyasi partilerin temsilcileri katıldı.

Yemekte ilk konuşan Eğitim Sen Aydın Şube Başkanı Kadir Özdemir eğitim Sen’in emek özgürlük ve demokrasi hareketi içerisinde yer aldığını ve bunları dile getirmekten korkmadığını söyledi. 15 Temmuz darbe sürecinden sonra Eğitim Sen’li bir çok kişi hakkında ihraçların yapıldığını belirten Özdemir bu konuda yaptıkları mücadeleden kaçmadıklarını dile getirdi.

Eğitim Sen Didim Temsilcisi Turgay Elçi ise Eğitim Sen olarak bir duruşları olduğunu belirterek “Biz yaşadığımız her şeye rağmen umutluyuz, gülümsüyoruz. Sizlerinde bu şekilde bize destek olması anlamlı. Bizler ülkemiz için hangi mücadele gerekiyorsa yapmaya hazırız. Bizler darbe sürecinden sonra KHK’larla ihraç edildik. Bugün Kaftancıoğlu’na ceza veren anlayış bize ceza verenle aynı anlayış. Bu anlayış kaybedecek ve biz kazanacağız.”dedi.
Konuşmaların ardından çalınan müzik eşliğinde oyunlar oynanıp, halayla çekildi.