CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, partisinin Efeler İlçe Başkanı Polat Bora Mersin'e yapılan saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Mersin'e haince yapılan saldırının CHP'ye ve tüm örgütlerine gerçekleştirildiğini belirten Çankır, bu saldırının organize bir eylem olduğunu savundu.

"AZMETTİRİCİLER BELLİ"

"Bu kalleş saldırı, demokrasimize Aydın’ın birlik ve beraberliğine ve huzuruna yapılmıştır" diyen Çankır, saldırının azmettiricilerinin belli olduğunu iddia ederek, "Kimler Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Cumhuriyet Halk Partilileri hedef gösterdiyse; bu saldırının alt yapısını hazırlayanlar onlardır. Toplumumuza kin ve nefret tohumu eken, bundan da siyasi rant bekleyenler bugün yapılan bu hain saldırıda pay sahibidirler" dedi.

"OYUNLARI BOZACAK GÜÇTEYİZ"

Aydın CHP'nin her bir üyesinin kalleş saldırıyı gerçekleştiren zavallıların arkasındaki güçlere karşı dimdik ayakta olduğuna ve ayakta durmaya da devam edeceğine vurgu yapan Çankır, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aydın’da, bulanık suda balık avlamaya çalışanlara karşı son derece uyanığız. Buna fırsat vermeyeceğiz. Bu saldırının ardındaki azmettiriciler derhal yargı önüne çıkarılmalıdırlar. Bugün ve bu saatten sonra artık sorumluluk makamındakiler kullandıkları dile özen göstermelidirler. Saldırıyı yapanlardan, yapılan saldırıya zemin hazırlayanlardan, nefret tohumu ekenlerden siyaseten ve hukuken her türlü hesabını soracağız. Herkes müsterih olsun. Bizler soğukkanlılıkla, oynanmak istenen bu oyunları bozacak güçteyiz."