Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, haftalık basın toplantısında gündemi değerlendirdi. Başkan Atabay, toplantıda geçtiğimiz günlerde ilçede meydana gelen yağışlar neticesinde ortaya çıkan sel ve su baskınlarına kapsamlı olarak değindi.

"KOORDİNASYON SAĞLANMASI ÖNEMLİ"


Atabay, selin önlenmesi ve su baskınlarının yaşanmaması noktasında 3 kurumun görevli olduğunu aktararak, “Sacın 3 ayağı var. Bunlar DSİ, ASKİ ve biz, yani ilçe belediyeleri. DSİ’nin yapması gereken ıslah ve projeler var, onlar yapılamayınca ASKİ de kendi yatırım programına başlayamıyor. Dereler ıslah edilmeyince kanalizasyonu yeterli olmuyor. Bizim de kendi üzerimize düşen görevler var. Bu tür sıkıntılar ortaya çıkınca vatandaş direkt ilçe belediyelerine suçu yüklüyor. Bu konuda koordinasyon sağlanması önemli. Sonuçta kabak bize patlıyor” dedi.

“İKİ KELİMEYİ BİR ARAYA GETİREMEYENLER BİZİ ELEŞTİRİYOR”


Başkan Atabay, selin yaşandığı gün sabaha kadar ekipleri koordine ettiklerini belirterek, “İnanılmaz bir yağış vardı. Meteorolojiden gelen bilgiler kapsamında metrekareye 120 kilogram yağış düşmüş. 30 yıldır Didim’de böyle bir yapış olmamış. Sabaha kadar sokaklardaydık. Biz fotoğraf çekilerek şov yapmıyoruz. İki kelimeyi bir araya getiremeyenler bizi eleştiriyor” sözleriyle AK Parti İlçe Başkanı Maşallah Subaşı’ya göndermede bulundu.

“30 SENE ÖNCESİ PROJELER VAR”


Didim’de afetin yaşandığını kaydeden Atabay, “Bazı yerleri yağış çok kötü vurdu. Eleştiri yapanlar birçok şeyden habersiz. Mersindere Mahallesi, Barıştur Sitesi, Fevzi Paşa m-K-Mahallesindeki bazı siteler, bunlar hepsi dere yataklarının içerisinde. Bizim burası Karadeniz bölgesi değil ki su aksın. Burada DSİ’nin 30 sene önce yaptığı projeler var. Kim biliyor? Fevzi Paşa'daki Halley Sitesi'nin yanında suyun denize gitmesi için çalışma başlattık. DSİ’nin bu yerlerin sorununu çözmesi için milyonlarca lira yatırım yapması lazım. Bunlar yapılsın ki su denize aksın" diye konuştu.

ZEMİN KATLARA EV YAPANLARA SİTEM ETTİ


Su basan zemin katlarındaki evlere zamanında iskan verilmesi ve buraları yapan müteahhitlerin burayı ev diye satmasını da eleştiren Başkan Atabay, “Biz şimdi bu tür yerlere izin vermiyoruz. Müteahhit zamanında kottan kazarak burayı düşük fiyata ev diye satmış, sonra su basınca o evi yapan zihniyet bizi eleştiriyor" ifadelerini kullandı.

"HİÇBİR KONUDA LAKAYT OLMADIK"


Başkan Atabay, 19 Mayıs Caddesi, Hastane Kavşağı ve Abalı Kavşağı'nda su basmalarının kottan kaynaklandığını belirterek, "Biz de hatalarımızı biliyoruz ve ders çıkaracağız” dedi.
Mersindere Mahallesi'ndeki dere ıslahının çözümü için ASKİ Genel Müdürünün DSİ Genel Müdürüyle görüşme yapacağını kaydeden Atabay, şunları kaydetti: “Bazı konularda vatandaş bilinçlenmeli; yaygara kopararak olmuyor. Bizler bu süreçte her yere yetişme gayreti içerisinde olduk. Hiçbir konuda lakayt olmadık ve bunda izin vermiyoruz.”