CHP’de kongre takviminin açıklanmasıyla birlikte örgütlerde delege ve kongre hazırlıkları başlarken, CHP Didim İlçe Başkanı Nurettin Koçak, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada üstü kapalı olarak yeni dönemde yeniden aday olduğunu dile getirdi. Koçak, “96 yıldır da bu parti çatısı altında olan her birey bu ağır sorumluluğu göze alarak hareket etmiş, sorumluluğun yükünü kaldıramayanlar ise zaten bizim çatımız altında yer almaktan vazgeçmiştir” sözleriyle yeni dönemde yeni isimlerle yola çıkılacağı mesajını verdi.

“ALTI OKU GURURLA TAŞIYORUZ”


Koçak, açıklamasında CHP’nin kuruluş amacı ve kurumsal yapısına dikkat çekerek şu ifadelere yer verdi: “Bütün toplumsal koşullar CHP’nin iktidarını zorunlu ve gerekli kılıyor iken, amacımız parti içi iktidar kavgası değil, partimizi iktidar yapmak sevdası olmalı.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak 96 yıldır Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucusu olduğu ve canıyla vatanı savunan halkımıza armağan ettiği Cumhuriyet’in her mücadelede en ön saflardaki koruyucularıyız. Atamızın, ‘Benim iki büyük eserim var. Biri Türkiye Cumhuriyeti, diğeri Cumhuriyet Halk Partisi’dir’ sözlerinin ağırlığını ve sorumluluğunu partimizin çatısı altında her daim hissediyor ve çalışmalarımızı bu yönde yürütüyoruz. Atanın emanetlerine sahip çıkmak, vatanımızı korumak için bahane üretmeden; hiçbir zaman kandırılamayan, hiçbir akçeli işe bulaşmayan, oturduğu yerden pohpohlanarak değil her türlü unvanı hakkı ile kazanarak elde eden, çağdaş, laik, demokratik bir Türkiye için canla başla çalışanlar olarak, Cumhuriyet Halk Partili olmaktan gurur ve onur duyuyoruz. Cumhuriyet’in ilanından tam 50 gün önce kurulan Cumhuriyet Halk Partisi’nin bir neferi olmak tam da bu sebeple ağır bir sorumluluk gerekmektedir. 96 yıldır da bu parti çatısı altında olan her birey bu ağır sorumluluğu göze alarak hareket etmiş, sorumluluğun yükünü kaldıramayanlar ise zaten bizim çatımız altında yer almaktan vazgeçmiştir. Cumhuriyetimizin temel taşları Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik ve Devletçilik ilkelerini simgeleyen altı oku parti bayrağımızda gururla taşıyoruz. Biliniz ki, ülkemizin, milletimizin çıkarlarına el uzatanlar, Cumhuriyet düşmanlığı yapanlar her daim karşılarında damarlarımızdaki o asil kandan aldığımız cesaretle korkusuzca savaşan bizleri bulacaktır. Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak tüm genel başkanlarımıza, Cumhuriyet Halk Partisi’ne emek veren tüm partililerimize saygılarımı ve şükranlarımı sunuyorum.”