Koçarlı Belediye Meclisi, Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıyı, Belediye Başkanı Nedim Kaplan yönetti. Meclis üyeleri, toplantıda ilk olarak ele aldıkları belediyenin deve güreşi ve ralli tırmanma yarışı düzenleme talebini kabul etti. Etkinliklerle ilgili meclis üyelerini bilgilendiren Başkan Kaplan, 9-10 Kasım’da araba yarışını, 1 Aralık’ta da deve güreşini yapacaklarını söyledi.

İLÇE TANITIMINA KATKI

Yarışa Ege Bölgesi’nden rallicilerin katılacağını kaydeden Kaplan, “Ege Bölgesi rallicileri, Koçarlı’da bir tırmanma yarışı yapacak, İlçemizin tanıtımına katkı sunacak bu yarış, Kent Ormanı civarında gerçekleştirilecek. Orada güvenliği sıkıntıya sokacak bir durum yok. Zaten kendileri her türlü tedbiri alıyorlar. Geçmişte de ilçemizde yarış düzenlenmişti” diye konuştu. Kaplan, Çam Fıstığı Festivali'ni de Haziran ayının ilk haftasında gerçekleştirmeyi düşündüklerini ifade etti.

MESLEK KURSU AÇILACAK

Daha sonra toplantıda meslek kursu görüşüldü. Meclis üyeleri, belediyenin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi ile birlikte meslek kursu açmasına izin verdi. Açacakları meslek kursunun ilçe halkına faydalı olacağına inandığını belirten Kaplan, “İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Halk Eğitim Merkezi'nin desteğiyle grafik ve benzeri meslek kursu açacağız. Kurs için milli eğitimin binalarını kullanacağız. Biz, kursa sadece alet noktasında yardımcı olacağız. Önce 5-6 ay kursu deneyeceğiz. Eğer kursun faydasını görürsek devam ettireceğiz" dedi. Personel şirketinin sermayesinin arttırılmasına ve yeni binanın yapılacağı yerle ilgili kamulaştırma yapılmasına karar verilmesinin ardından toplantı sona erdi.