ADÜ Hastanesi öğretim üyeleri bloğu 5. kattaki gebe eğitim biriminin açılışına, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık, Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ayşe Fahriye Tosun ve Dr. Öğr. Üyesi Nazlı Gülriz Çeri, Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Dr. Ferdi Güneş ile birlikte hastane personeli katıldı.
Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aktuğ Ertekin, hastanedeki bir eksikliğin giderildiğini belirterek, “Bu tür işler hep güzel niyetle başlar ama önemli olan uzun yıllar sürdürmektir. Çünkü gebeler ve doğacak bebekler tüm dünyada destek alması gereken öncelikli gruplar içinde yer almaktadır, biz bu etkinliğin başlangıcını yaptık, dilerim ki bu işler kişiye bağlı kalmasın hep devam etsin, kurumumuzda bu eğitim hem toplum adına hem de kurum adına çok uzun yıllar sürsün” dedi.

ANNE BABA ADAYLARI BİLİNÇLENDİRİLECEK


Prof. Dr. Aktuğ Ertekin yaptığı sunumda Gebe Okulu’ndaki eğitimlerde gebelere ve eşlerine gebelik süreci, doğum ve sonrası, bebek bakımı, korunma yöntemleri ve talep ettikleri her konuda bilgi verilecek şekilde program düzenleneceğini, gebelerin kilo dengesine destek olunacağını, doğuma yardımı olabilecek fiziksel aktivitelerin de gerçekleştirileceğini söyledi. Ertekin, açılışı yapılan gebe okulunda eğitime Ekim ayı içinde başlanacağını ifade etti. Gebe okulu sorumlu hemşiresi Hanife Kılcı ise, “ADÜ olarak bizim amacımız Aydın halkının üniversitemizin işlevselliğine yönelik farkındalığı arttırmak, anne ve baba adaylarının gebelik, doğum ve doğum sonrası döneme yönelik bilgi düzeyi ve adaptasyonlarını arttırmak, gebelikte yaşanılan sorunların erken tespitini sağlamak ve gerekli yerlere yönlendirmek, çiftlerin gebelik, ebeveyn olma ve doğum sonrası dönemle ilgili kaygılarını azaltıp öz güvenlerini arttırmaktır” diyerek okulun amaçları hakkında bilgi verdi. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdem Ali Özkısacık projeye destek olan herkese teşekkür etti. Başhekim Prof. Dr. Serkan Öncü projeye hastane yönetimi olarak gerekli desteği vereceklerini ifade etti. Açılış, kokteyl ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.