Karacasu’da 11 yaşında başladığı meslekte 18 yaşında kendi dükkanını açıp Bağ-Kur primini ödemeye başlayan berber Ahmet Küçükkavurmacı, emekli olmak için gerekli olan gün sayısını neredeyse ikiye katladı. Emekli olmak için 5 bin 750 gün gerektiğini, kendisinin 9 bin küsur günü bulunduğunu ifade eden 43 yaşındaki Küçükkavurmacı, emekli olabilmek için gerekli olan yaş için 13 yıl daha beklemesi gerektiğini ifade etti. Prim ödemekten kurtulmak için esnaflığı bırakmak zorunda olduğunu söyleyen Küçükkavurmacı, “O zaman evime nasıl ekmek götüreceğim? Türkiye’deki tüm mağdurlar gibi hem emekli olamıyorum, hem de prim ödemeye devam etmek zorundayım. Böyle bakıldığında 13 yılda zararımız 300 bin lirayı geçiyor. Devlet büyüklerinden isteğimiz emeklilik hakkı vermiyorlarsa bari prim almasınlar” dedi.

“ÇOK SEVDİĞİM MESLEKTEN Mİ VAZGEÇEYİM?”


Küçükkavurmacı, “26 yıldır esnaflık yapıyorum. 1995’in ilk ayından bu yana Bağ-Kur primimi ödüyorum. Cumhurbaşkanımızdan en büyük isteğimiz bu. EYT konusunu çözmelerini bekliyoruz. Ben 26 yıldır primlerimi yatırdım. Esnaflığa da devam etmek istiyorum. 18 yaşından bu yana vergimi veriyorum, Bağ-Kur primimi ödedim. Bu ceza mı, ödül mü? Son 3,5 yıldır sigortaya geçtim. En son ödediğim prim 792 lira. Askerlik borçlanmamı da ödedim. Her ay ayın ilk iş günü primlerimi düzenli olarak ödedim. Primler önceden 900 lira küsurdu. Aydın Milletvekili Bekir Kuvvet Erim’le EYT sorunumuzu paylaştım. Kendisi beni meclisten aradı. SGK primlerinde küçük de olsa bir düzenleme yapıldı. 9 bin küsur iş gününü tamamladım. Muhasebecim sen ikinci emekliliğe gidiyorsun diyor. Yaşım 43, 25 yılı tamamladım. Esnaflığa devam ettiğim müddetçe prim ödemek zorundayım. Ben meslekten mi vazgeçeyim, emeklilikten mi? Ben devlet büyüklerine diyorum ki vermiyorsun bari alma. Emekli olamadığım için esnaflığa devam etmek zorundayım. 13 yıl var emekli olmama. Şimdi bin lira alsam 13 yılda 156 bin lira yapar. Bu parayı alamıyorsun. 800 lira da prim yatırıyorsun. O da 13 yılda 140 bin liraya yakın para yapar. Toplam zarar 300 bin lirayı geçiyor” dedi.


“CUMHURBAŞKANIMIZA GÖNÜLDEN BAĞLIYIM”


Berber Küçükkavurmacı, “Benim gibi binlerce insan var. Ne olur sesimizi duyun, ben bir EYT’li olarak 25 yıl eksiksiz SGK’mı ödedim. 43 yaşındayım, emekli etmiyorsunuz bari bizim gibileri SGK ödemelerinden muaf tutun. Muhasebecim esnaflığı yaptığın sürece SGK’yı ödersin diyor. Şimdi size soruyorum benim yerime siz olsanız ne yaparsınız? Sırf SGK, ödemesinden kurtulmak için çok sevdiğim aşkla yaptığım berberlik mesleğini bırakıp boş mu gezeyim? Yoksa 30 günde tıraş ederek kazandığım paranın 3’te 1’ini devlete mi vereyim? Ben vatandaşlık görevimi fazlasıyla yaptığımı düşünüyorum. Tek suçum 18 yaşında devletime vergimi verip SGK’mı günü gününe ödemek! Bizler cumhurbaşkanımıza gönülden bağlı sevdalı kişileriz. 2003 yılından beri başka parti bilmedik. Bu yaramıza merhem olacağınızı ümit ediyorum. Efeler diyarı, Aydın Karacasu’dan en kalbi duygularımla selamlıyorum” dedi.