AYSO 2018-2022 Dönemi Eylül ayı, 18 Sayılı Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın başkanlığında gerçekleşti. Örsdemir Balkan toplantı salonundaki toplantıya meclis üyeleri, komite üyeleri ve Aydın Büyükşehir Belediyesi Başkanı Özlem Çerçioğlu da katıldı.

“ASTİM’E PRESTİJ KAZANDIRILDI”

Meclis Başkanı Gökhan Maraş yaptığı açılış konuşmasında sektörel konuların yanı sıra, kent ve ülke gündemine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Maraş, “Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Özlem Çerçioğlu’na toplantımıza teşrifi ve ASTİM OSB için yaptığı önemli katkılardan dolayı bir kez daha hem ASTİM Yönetimi, hem de sanayicilerimiz adına teşekkür ediyorum. Meclisimizi bu konuda kısaca bilgilendirmek isterim. Aydın Büyükşehir Belediyesi, ASTİM OSB’deki OSB kurulmadan önce toprağı boşaltılmış OSB’nin altyapı ve üstyapı yapma imkanlarını kısıtlayan arazilerin inşaat toprağı ile bila bedel doldurulmasını sağlamıştır. Büyükşehir Belediyemiz günümüze kadar OSB mülkiyetindeki bu alanlara yaklaşık 300 bin metreküp dolgu yapmıştır. Ayrıca, Büyükşehir Belediyesinin ASTİM Havaalanı Bulvarı’nın asfaltlanması, ASTİM Kavşağı ve altgeçidi ile çevre Bulvarı’nın hizmete girmesi, ASTİM’in doğalgaz ana dağıtım şebekesine kavuşmasındaki katkıları sanayicilerimiz ve ASTİM OSB için çok önemli hizmetlerdir. Bölgemize prestij kazandırmıştır” dedi.

“AYDIN İÇİN YAPILAN TÜM ÇALIŞMALARI DESTEKLİYORUZ”

Oda çalışmaları hakkında bilgi veren AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, “AYSO olarak, Aydın ekonomisini geliştirmek üzere yapılan tüm çalışmaları destekleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ederim. Yapılan hizmetlere bir kaç örnek vermek isterim. ASTİM ve Aydın OSB’deki sanayicilerimizin doğal gaza kavuşması ile sanayicimiz temiz enerji ile buluşmuştur. Ayrıca yakın zamanda, Ortaklar OSB’de üye ziyaretine gittiğimde, Ortaklar-Ortaklar OSB- Çevre Yolu bağlantı yolunun Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından yenilenmesi ve asfaltlanması ile bölgede halen kazı çalışmaları devam eden Magnesia Antik Kenti’ne, Ortaklar OSB’ ye ve Ortaklar Mahallesine çok modern bir görünüm ve prestij kazandırdığını gördüm” diye konuştu.

“SANAYİCİLERLE HER ZAMAN İÇ İÇEYİM”

AYSO Meclis Toplantısı’nda, sanayicilerin arasında olmanın kendisini heyecanlandırdığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Sanayicilerimize, yatırım yapmaya devam ettikleri, istihdam yarattıkları ve ihracat yaparak ilimizi tüm dünyaya tanıttıkları için ben teşekkür ederim. Kısacası; Aydın’da hem kent kültürünün, hem de sanayi kültürünün gelişmesi için her türlü altyapı çalışmalarına desteğimiz devam edecektir. Ekonomimizin gelişmesi için üreten kesimin, sanayicinin yanında olduğumuzu her fırsatta ifade ediyoruz. Sadece seçim zamanlarında değil her zaman ziyaret ederek karşılıklı istişarelerde bulunuyoruz” dedi.

ERCAN ÇERÇİOĞLU’NA ONURSAL BAŞKAN UNVANI

Konuşmaların ardından AYSO Meclisi tarafından oy birliği ile Meclis Üyesi Ercan Çerçioğlu’na “AYSO Kurucu ve Onursal Başkanlığı” unvanı verildi. Toplantıda Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Başkanı Feyyaz Ünal ve Meclis Üyesi Ercan Çerçioğlu sunumlar yaptı. Sunumların ardından söz alan KOSGEB Aydın Müdürü Sadullah Dülger, Küçük ve orta ölçekli işletmeler için, proje bazlı destek programının süresinin en az 6 ay en fazla 24 ay olarak belirlendiğini, toplam destek miktarının 300 bin lira olduğunu, personel gideri hariç olmak üzere yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli olarak uygulanacağını belirtti. AYSO Yönetimi tarafından sunumları gerçekleştiren Ünal ile Çerçioğlu’na plaket verildi.