Aydın Ticaret Odası ev sahipliğinde düzenlenen “Ortak Akıl” toplantısına Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş, Başkan Yardımcısı Hikmet Atilla ve Genel Sekreter Murat Güneş katıldı. Toplantıda her oda ve borsa sorumluluk alanına ait sorun ve taleplerini iletti, Aydın için yapılması gerekenler masaya yatırıldı. Toplantıda, genel ekonomik durum, turizm ve tarımda yaşanan genel ve bölgesel sorunlar ve talepler görüşüldü.

FİKİR ALIŞVERİŞİNDE BULUNULDU

Toplantıda; Aydın ilinin turizme kazandırılacak ürünlerinin tanıtımı için festivaller yapma, tarihi ve doğal değerlerin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’ne girmesi, Aydın-Denizli karayolundaki yoğunluk ve otoyol projesinde yaşanan iptal, ekonomik sıkıntıların Aydın ilindeki firmalara etkileri, Thomas Cook’un yaşadığı iflas ve ildeki turizmcilere etkileri, Güney Ege Kalkınma Ajansına oda-borsaların sunduğu projeler ve sonuçları hakkında fikir alışverişinde bulunuldu.

ERBAŞ’TAN ÇALIŞTAY VE FESTİVAL DAVETİ

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hilmi Erbaş, önümüzdeki günlerde yapılacak olan Turizm Çalıştayı ve 11-12-13 Ekim’de gerçekleşecek olan Didim Zeytin Festivali’ne oda ve borsa başkanlarını davet etti. Erbaş, ilçeye kazandırmak istedikleri meslek lisesi konusunda katılımcılara bilgiler vererek arsa sorununun çözüme kavuştuğunu, artık müracaat aşamasına gelindiğini söyleyip destek istedi.