Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, Belediye Başkan Yardımcısı Yasemin Kanat ile birlikte İlçe Müftüsü Ahmet Müjdeci'yi ziyaret etti. Müjdeci, çalışma ekibi ile birlikte Kaplan ve Kanat'ı makamında ağırladı. Ziyarette Kaplan, Müjdeci'nin Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nı kutladı. İnsanların manevi ve ruhani anlamda dara düştüklerinde din görevlilerine ihtiyaç duyduklarını belirten Kaplan, yaptıkları hizmetlerden dolayı din görevlilerine teşekkür etti.

“HİZMET VERMEDİĞİMİZ CAMİ YOK”


Belediye olarak müftülükle iş birliği içinde çalıştıklarını dile getiren Kaplan, "İlçemizde 74 camimiz var. Bunların hepsinde bir izimiz var. Hizmet vermediğimiz cami yok. Gerek hayırseverlerimizin destekleriyle gerekse belediyemizin katkılarıyla camilerimizi boyasından badanasına, çinisinden halı döşemesine kadar en iyi duruma getirmeye çalışıyoruz. Beyaz Eller ekibimiz de camilerimizi düzenli olarak temizliyor. Yine bir sürü imam evinin boyasına, tamiratına ve inşaat işlerine yardımcı olduk. İmkanlarımız ölçüsünde camilerimize, imam evlerimize hizmet vermeye devam edeceğiz" dedi.

MÜFTÜ MÜJDECİ’DEN TEŞEKKÜR


Ziyaret için Kaplan ve Kanat’a teşekkür eden İlçe Müftüsü Müjdeci de, din görevlilerinin hizmet sınırının genişlediğini belirterek, “Arkadaşlarımızın görevi, artık sadece camilerde namaz kıldırmaktan ibaret değil. Düğünlerde de cenazelerde de hocalarımız var. Ama arkadaşlarımız hastanelerde, sevgi evlerinde ve diğer yerlerde görev alıyorlar. Oralarda halkımıza dini danışmanlık yapıyorlar. Toplumun tüm kesimlerine ulaşmak için gayret gösteriyorlar" diye konuştu.