Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erdem’in ev sahipliğinde düzenlenen şenlik, kortej yürüyüşüyle start aldı. Yürüyüşe Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde Karaçakal Yörükleri Derneği ve Yenipazar Efeler Derneği ekipleri, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül, Yenipazar Kaymakam Vekili Bekir Yalçın, Buharkent Kaymakamı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Yenipazar Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürü Murat Yılmaz, CHP İl Başkanı Ali Çankır, CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, parti teşkilatları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“YENİPAZAR EVLERİ ATÖLYE OLSUN”

Yenipazar’ın kalkınmasının birinci yolunun turizmden geçtiğini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Yüsran Erden, “İlçemizde vatandaşların çoğu topraktan elde ettiği ürünlerle geçimini sağlıyor. Son yıllarda ise topraktan kazanılan az olunca ilçe göç vermeye başladı. 3 kuşak bir arada yaşayan evler artık yok. İlçenin kalkınmasının birinci yolu turizm. Yörük Ali Efe Müzemizi yılda 10 bin kişi ziyaret ediyor. Son 5 yılda ziyaretçi sayımız 4 kat arttı. En düşük ciro yapan pidecimizin cirosu 1 kat arttı. Biz istiyoruz ki üretici ürettiğini satsın ve hane halkına destek olsun. İlçemiz zenginleşsin. Yenipazar evleri atölye olsun. Sağlıklı ve doğal besinlerin satıldığı bir merkez olsun. İlçemizin tanınırlığını arttırmak için festival ve şenliklerimizin sayısı artacak. Ayrıca elimizden gelen her şeyi halkımız için yapacağız” dedi.

“YENİPAZAR TÜM İLÇELERİMİZE ÖRNEK OLSUN”

“Yenipazar güzel işler yapmış” diyen CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan da, “Şu anda Yenipazar ilçemizde Yenipazar Belediyemiz gerçekten de çok güzel bir iş yapmış. İnşallah diğer tüm ilçelerimize de örnek olur. Burada çok güzel bir doğal ürünlerin alıp satıldığı bir halk pazarı kurulmuş. Bölge insanlarımız kendi imkanları ile yetiştirdikleri ürünlerini burada vatandaşlarımıza satıyorlar. Hem kendilerine az da olsa bir gelir elde ediyorlar. Hem de halkımızın organik ürünler yemelerine yardımcı oluyorlar. Ben işte bunun için Yenipazar Belediyemizi ve Başkanımızı yürekten kutluyorum. Tüm halkımızı da açılan bu mekana alışveriş yapmaları için davet ediyorum” dedi.