Aydın’ın turistik ilçesi Didim, turizmin yanı sıra zeytincilikte de iddiasını ortaya koyuyor. İlçede zeytin ağacı sayısı 1 milyonu aşarken, başta merkez olmak üzere Akyeniköy, Akköy, Fevzi Paşa ve Balat mahallelerinde zeytin hasadına başlandı.
Gemlik zeytininin yoğun olduğu ilçede hasadın yanı sıra erken hasattan elde edilen zeytinlerin de sıkımı yapılıyor.

ZEYTİN VARLIĞININ ARTMASI KATKI SAĞLIYOR


İlçede bulunan zeytinyağı fabrikaları zeytin sıkımına başlarken Didim’de uzun yıllardır zeytincilik yapan ve Zeytin Ocağı markasıyla yağlarını satışa sunan Didim Ziraat Odası Meclis Üyesi Bahattin Gökdemir, erken hasadını aile işletmesinde sıktırdı. Gökdemir, kendi aile işletmesinde erken hasat yaptıkları zeytinlerini sıktırdığını belirterek, “Gemlik türü olan zeytinimizin erken hasadını yaparak sıkıma verdik. Erken hasatta yağ biraz acı olsa da aroması ve tadı çok farklı; asit oranı düşük ve kalitesi de çok güzel oluyor. Bu yağın özel müşterileri oluyor ve ona göre paketleyip satışa sunuyoruz” dedi.
Gökdemir, ilçede zeytin hasadının başladığını ve fabrikaların da aktif halde olduğunu belirterek, ilçede giderek artan zeytin varlığının üreticiye de büyük katkılar sunduğunu dile getirdi.
Gökdemir Didim’in adının artık zeytinle özdeşleştiğini de belirterek, yeni hasat döneminin üreticiye ve işletme sahiplerine bereketli olmasını da temenni etti.