Pamukören Değirmendere bölgesinde jeotermal kuyu açılması çalışmalarına karşı bölge halkının başlattığı direnişe İYİ Partililer destek çıktı. İYİ Parti Aydın Milletvekili Aydın Adnan Sezgin, İl Başkanı Cemal Sarı ve ilçe yöneticilerinin yer aldığı grupta Karacasu’dan da İlçe Başkanı Aydın Güvendi, İl Yöneticisi Ali Küpelioğlu ve İYİ Partili Meclis Üyesi Nail Kurt hazır bulundu.

"TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ"

Sezgin yaptığı açıklamada, “Kuyucak Değirmendere’de yeni JES kuyuları açılmasına direnen hemşehrilerimizi, civar ilçe teşkilatlarımız mensuplarıyla birlikte, kalabalık bir grup olarak ziyaret ettik. Haklı direnişlerini desteklediğimizi ve her türlü katkıyı sağlamaya hazır olduğumuzu ifade ettik” dedi. Sezgin ayrıca TBMM’de de konunun takipçisi olacaklarını sözlerine ekledi.

OTURMA EYLEMİ YAPILMIŞTI

Kuyucak ilçesine bağlı Pamukören Mahallesi Değirmendere mevkisinde jeotermal enerji santrali yapımı için arazi düzleme çalışması başlatılması üzerine geçtiğimiz günlerde mahalle sakinlerinden oluşan bir grup, çalışmaları engellemek istemişti. Bölgede güvenlik önlemi alan polis ve jandarma ekipleri, grubu arazi dışına çıkartmış grup, daha sonra Kaymakam Yılmaz Kurt'la görüşmek için kaymakamlık binasının önüne hareket etmişti. Olay yerine gelen Aydın Çevre Platformu (AYÇEP) Başkanı Mehmet Vergili ve CHP Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ile gruptan seçilen 3 kişinin Kaymakam Kurt ile görüşmesi ve tepkiler üzerine, firmanın çalışmalarına ara verilmişti.