CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül’ün yanı sıra CHP İl Başkanı Ali Çankır, Efeler Ziraat Odasını ziyaret etti CHP’li vekilleri yönetim kurulu üyeleriyle karşılayan Kendirlioğlu, Aydın tarımıyla ilgili sıkıntıları anlatan bir dosyayı vekillere sundu. Muhalefet milletvekillerine eleştiride bulunan Kendirlioğlu, “Yaklaşık 1 buçuk yıldır görevdeyim, sizlerden bu ziyareti gerçekleştirmenizi beklemiyordum. Muhalefet milletvekillerinden bizleri çok fazla arayan olmuyor. Buna rağmen geldiniz bizi mutlu ettiniz. Büyükşehir Belediyesinden diğer illerdeki gibi tarımla iç içe olmak istiyoruz. Maalesef şimdiye kadar böyle bir diyalog görmedik. Defalarca randevu istememize rağmen geri dönüş alamadık. İzmir’deki oda başkanlarımız ile görüşmelerimizde İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Ziraat Odaları ile olan diyaloglarının ne kadar sağlam olduğunu, iç içe olduklarını duyuyoruz, görüyoruz. Aynı diyaloğu Aydın’da da bekledik ama maalesef bunu yaşayamıyoruz” dedi.

“FERDAYIDIMIZI DUYAN OLMADI”


Aydın tarımının çözülmeyi bekleyen sorunları olduğunu dile getiren Kendirlioğlu, “Aydın bir tarım kenti ve bizim 16 odamız var. Yaklaşık 125 bin üyemiz var. Bu sayı ailelerimizle birlikte düşündüğümüzde 500 binleri bulur. Aydın’ın nüfusunun 1 milyon civarında olduğunu düşünürsek yüzde 50’si tarım olan bir şehirde siyasilerin bizi temsil eden vekillerimizin tarım ile olan diyaloğunun çok daha iyi olması gerektiğini düşünüyorum. Pamuk ile ilgili sıkıntılarımız var. Geçen sene 4-4,5 lira olan pamuğun bu sene 3-3,5 lira arasında seyrediyor. Girdi maliyetlerinin yüzde 60-70’in üzerinde arttı. Fiyatlar yüzde 30 civarında geriledi. Çiftçimizin feryadını yaklaşık iki aydır dile getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu feryadımızı şu ana kadar yetkililerden duyan olmadı” diye konuştu.

“ELEŞTİRİYE AÇIĞIZ”


Eleştirilere açık olduklarını belirten CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Yasama yılı başlamadan ilimizdeki sivil toplum kuruluşlarını ziyaret ederek sorunlarını dinlemek istedik. Eleştiriler elbette olacak. Yanlış tarım politikaları, enerji lobisi ve siyaset nedeniyle bölgenin verimli kaynakları doğru kullanılamıyor. Aydın gibi bir yerin yüzde 80'i jeotermale emanet edilemez. Büyükşehir Belediyemiz ile diğer belediyelerimiz bizim kadar tarım ve çiftçi konusunda hassas. Büyükşehir çok ciddi çalışmalar yaptı. Bize her zaman ulaşabilirsiniz” ifadelerini kullandı.

ÇİFTÇİNİN KORUNMASI GEREKİYOR


Aydın’ın tarımla ilgili sorunlarını Ankara’da dile getirdiklerini ifade eden Süleyman Bülbül de, "17 yıldır hükümetin tarım ve özellikle pamuk politikası, bizi bu kötü duruma getirdi. Çiftçinin korunması gerekiyor. Toprağımızı, tarımımızı ve marka incirimizi koruyacağız. Önümüzdeki dönem inşallah iktidar partisi olarak karşınıza geleceğiz. Sorunları el birliğiyle çözeceğiz” dedi.