Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen devir-teslim töreni öncesinde yeni Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, şube müdürleri ve teşkilat mensupları tarafından karşılandı. Daha sonra makamına geçen Ekici’ye eski Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ tarafından plaket verildi.

“BAYRAĞI YÜKSEĞE TAŞIYACAKTIR”


Aydın’da üç yıldır görev yaptığını belirten Baştuğ, “2016 yılının Ekim ayında geldiğimiz görevi 19 Eylül 2019 tarihinde çıkan kararnameyle tamamladık. Yaptığımız görevde önemli olan şey alnının açıklığıyla gelip gitmek. Bu yönde vicdanen ve kalben müsterihim. Çıkan kararnamede Aydın İl Emniyet Müdürlüğüne atanan değerli müdürümüz Mehmet Suat Ekici'ye görevi devretmek bizim için bir şereftir. Ayrıca bu konuda bahtiyarım. Kendisine çalışmalarında başarılar diliyorum. Bizden teslim aldığı bayrağı da daha yükseklere taşıyacaktır. Buna eminim” dedi.

“AYDIN HALKINA MÜTEŞEKKİRİM”


Görevi devrettiği Ekici’nin Van’da başarılı bir yönetim sergilediğini ifade eden Baştuğ, “ Uyuşturucu tacirlerine, terör örgütüne ezici ağır darbeler vurmuştur. Bu görevi kendisine teslim etmekten dolayı onur ve şeref duyuyorum. Aydın halkı çalıştığımız dönem içerisinde bizleri sevdi, destek verdi ve ilgi gösterdi. Aydın halkına müteşekkir olduğumu belirtmek istiyorum. Tabi Aydın halkı bizi severken, bu karşılıksız değildi. Biz de Aydın'ı ve Aydın halkını sevdik. Özelikle trafik, uyuşturucu ve terör anlamında Aydın halkına bir şey hissettirmeden asayişi temin etmeye çalıştık. Bunun da Aydın halkının bize olan sevgisini arttırdığını düşünüyorum. Aydın halkına da buradan ‘hoş çakalın, sağlıcakla kalın’ diyerek veda etmek istiyorum” diye konuştu.

“AYDIN TÜRKİYE’NİN EN HUZURLU İLLERİNDEN BİRİ”


Aydın’da görev yapmaktan memnuniyet duyacağını dile getiren yeni İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici ise şunları söyledi: “Van İl Emniyet Müdürüyken Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile Aydın’a atandım. Bu görevin vatana, millete, Aydın iline ve şahsıma hayırlı olmasını temenni ediyorum. Güvenlik çok zor bir iştir. Güvenlik olmadan huzur olmaz, barış olmaz, ticaret olmaz, turizm olmaz. Bu güvenlik işini yerine getirmek tecrübe ve yetkinlik ister. Bu noktada teşkilatımızın en tecrübeli, en verimli, meslek büyüğümüz Rahmi Baştuğ’dan, Rahmi abiden Aydın ilini almak çok büyük sorumluluk. Türkiye’nin en güzel ve en huzurlu illerinden birisi Aydın. Bunu da sağlayan Rahmi Baştuğ’a teşekkür ediyorum. Bu bayrağı daha üstlere taşımak ve huzurlu olan Aydın’ı daha iyi yerlere getirmek için gece gündüz çalışacağız.”

“AYDINLILAR BİZE GÜVENSİN”


“Aydınlı hemşerilerimiz bize güvensinler” diyen Ekici, “Vatandaşın desteğini almayan hiçbir güvenlik biriminin başarılı olması mümkün değil. Bu noktada Aydınlı hemşerilerimizden bize destek olmalarını, suçla mücadelede görmüş oldukları ve tespit ettikleri olumsuzlukları bize bildirmelerini rica ediyorum. İnşallah el birliği ile bu ilin güvenliği ve istikrarının devamı noktasında elimizden gelen çabayı göstereceğiz. Rahmi müdürümüze de bundan sonraki meslek hayatında, ailesiyle olan hayatında sağlık, mutluluk, huzur diliyorum” diyerek Aydınlılara da çağrıda bulundu.
İl Emniyet Müdürlüğü koltuğunu Rahmi Baştuğ’dan devralan yeni Emniyet Müdürü Ekici, görevine başladı.