Gürşat Kale'nin İncirliova Belediye Başkanlığı döneminde 2014 yılında işten çıkarılan personellerin, belediyeye açtığı davaların bir kısmı sonuçlandı. Davayı kazanan personellerin alacağına karşılık Belediye Başkanı Aytekin Kaya'nın makam aracı için haciz işlemi başlatılmıştı. Bu kapsamda polis ekipleri, belediye önünde park halinde bulunan 09 UC 001 plakalı makam aracını yediemin deposuna çekmek için harekete geçti.

İŞÇİLER DİRENDİ


Belediye binası önüne gelen ekipler, belediye personelinin direnişi ile karşılaştı. Aracın götürülmemesi için belediye çalışanları etrafına iş makineleri park etti. Gergin bekleyişin sonunda polis ekipleri çekildi. Belediye personeli de aracı bilinmeyen bir yere götürdü.
“BU TÜR İŞLEMLERİ HAK ETMİYORUZ”
Başkan Kaya, dava sonucunda işçilerin alacağı olan toplam 1 milyon 46 bin 260 liranın şimdiye kadar 588 bin 284 lirasını ödediğini belirterek, “2014'te başlayan dava süreci bizim dönemimizde sonuçlandı. İşçilerin alacakları yüzünden araç haczedilmek isteniyor. Bu tür işlemleri hak etmiyoruz. Bir iki gün geciktiği zaman avukatlar hemen işlemlere başlıyorlar. Üzüntü verici olan İncirliova Belediyesi'nin adının böyle bir durumla anılmasıdır" ifadelerini kullandı.