Saadet Partisi Bozdoğan Teşkilatı’nda 7. Olağan Kongre Başalan Kıraathanesi’nde gerçekleşti. 31 Mart seçimlerinde belediye başkan adayı olmak için ilçe başkanlığı görevini bırakan Talha Kayaoğulları’nın tek aday olduğu kongreye Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mesut Doğan, Ege Bölge Sorumlusu Bilal Hazırbulan, SP Aydın İl Başkanı Şeraaffettin Akyüz, Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, İl Müfettişi Ali Şakaner, Kuyucak İlçe Başkanı Avni Demirtaş, mevcut Başkan Ömer Uysal, SP Nazilli İlçe Başkanı Vahap Kırca, Buharkent İlçe Başkanı Mehmet Akif Ersöz, diğer partilerin ve meslek odalarının temsilcileri ile partililer katıldı.

“İKTİDARA YÜRÜYÜŞ KONGREMİZE HAZIRLANIYORUZ”


İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Divan Kurulu Başkan Bilal Hazırbulan, Fatih Kara ve İbrahim Arıcı’dan oluştu. Talha Kayaoğulları faaliyet raporunu okudu. Siyasi konuşmalarda ilk olarak Şerafettin Akyüz kürsüye geldi. SP olarak Türkiye’yi ayağa kaldırabilecek zihniyetin milli görüş olduğunu savunan Akyüz “Genel Başkanımız TBMM’de grubu olmamasına rağmen her Çarşamba günü basın toplantısıyla Türkiye’nin meseleleri hakkındaki görüşlerini açıklıyor. 3 Kasım’da iktidara yürüyüş kongremiz var. Bu kongreye çok iyi hazırlanıyoruz. Genç ve dinamik ilçe başkanımız Talha Kayaoğulları’nı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

HÜKÜMETİN POLİTİKALARINI ELEŞTİRDİ


Genel Bakan Yardımcısı Mesut Doğan ise Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini dile getirirken “Bu süreci atlatabilmek için sarılmamız gereken ilkeler var. Bu ilkelerden biri şu: Kedine yapılmasını istemediğin birşeyi başkasına yapmayacaksın. Kendisine haksızlık yapıldığı için halk tarafından taltif edildikten sonra aynı şeyleri başkanlarına yapanları görüyoruz. Millet bunun cezasını kesecektir. Yanlış yapanın kim olduğuna göre değişmez. Yanlışı kendi insanımız yaptığında sahiplenme yanlışından derhal dönmemiz gerekiyor. Partililer etrafında buluşmadan önce ilkeler etrafında toparlanmalıyız. Kazanmak için her şeyi mübah gören anlayışı silmek zorundayız” dedi. İşsizlik ve geçim sıkıntısına değinen Mesut Doğan FETÖ davalarında da adil davranılmadığını söyledi.

EMEKTAR PARTİLİLERE PLAKET TAKDİM ETTİ


Talha Kayaoğuları konuşmasının ardından Mesut Doğan’a incir takdim etti. İlçe Teşkilatına emek vermiş partililere ise teşekkür plaketi verildi. Talha Kayaoğulları’nın yönetiminde Kamil Kavaklıoğlu Mustafa Karadoğan, Mustafa Derebağ, Mehmet Pınarcı, Mehmet Güneyli, Turan Telef, Mustafa Türk, Mesut Açıkgöz, Yasin Kayaoğulları, Ferit Muça yer aldı. İMZA : FİLİZ ÖZDEMİR