MHP Efeler İlçe Başkanı Ahmet Baskın ve Efeler İlçe Kadın Kolları Başkanı Edeviye Bozkurt, yönetimleri ve aileleriyle kahvaltıda buluştu. ADÜ Yemen Kahvesi’nde gerçekleştirilen kahvaltıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Deniz Depboylu, Aydın İl Başkanı Burak Pehlivan ve yönetimi de katıldı.

“HELALLEŞMEYE HAZIRIZ”


Kahvaltıda konuşan İl Başkanı Pehlivan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin çeşitli nedenlerle MHP'den ayrılan dava arkadaşlarına “geri dönün” çağrı yaptığını hatırlattı. Bahçeli’nin çağrısının ardından, partisine katılım için kedisi ile temasa geçen çok ciddi bir kitlenin olduğunu dile getiren Pehlivan, “Genel Başkanımızın çağrısına uyup bize samimiyetle yaklaşan dava arkadaşlarımıza sonuna kadar kapımız açık. Bu nokta da onlarla helalleşmeye hazırız. Önümüzdeki günlerde partimize toplu katılımlarımız olacak. Bununla ilgili tören yapacağız” dedi.

“HERKES HADDİNİ BİLSİN”


Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül ayı toplantısında İYİ Parti'li meclis üyelerinin, Başbuğ Alparslan Türkeş ile ülkücü şehit Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun adlarının Aydın’da yaşatılması için önerge verdiğine dikkat çeken Pehlivan, Türkeş ve Çakıroğlu’nu siyasi şov malzemesi yapmadıklarını, yaptırmayacaklarını söyledi.

“MEYDANI BİZE VERMEYEN ZİHNİYETİ KINIYORUZ”


Ülkü Ocakları Aydın İl Başkanlığı’nın 28 Eylül günü Yusuf Güney konserini Atatürk Kent Meydanı’nda düzenlemek için Büyükşehir Belediyesi’ne 21 Ağustos’ta yazılı olarak başvurduğunu ifade eden Pehlivan, “Başvurunun üzerinden yaklaşık 1 ay geçmesine rağmen cevap yazmıyorlar. 19 Eylül’de, yani konsere 9 gün kala ‘Söz konusu tarihte Atatürk Kent Meydanı’nda Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın etkinlikleri gerçekleşeceğinden dolayı talebiniz uygun görülmemiştir’ diye cevap veriyorlar. Bunun neticesinde Sayın Valimizle görüştük, kendilerine dilekçemizi verdik, uygun gördüler. Biz de konseri İstasyon Meydanı’nda yaptık. Trafik kitlendi. Emniyet güçleri tedbirlerini arttırdı. Aydınlı hemşehrilerimiz mağdur edildi, edilmeye çalışıldı. Bunun da sebebinin Milliyetçi-Ülkücü camia olduğu gibi bir yıpratma politikası izlendi. Bizi bu zamana kadar oyalayıp meydanı bize vermeyen güruhu, zihniyeti kınıyoruz. Durduk yere Atatürk Kent Meydanı’nda anket çadırı oluşturdular. Oraya bir teveccühün de olduğunu zannetmiyorum. Trafiği kısa süreliğine aksatmak zorunda kaldığımız için halkımızdan özür diliyoruz” dedi.

“BELKİ AK PARTİ’NİN DE BİR ARINMA SÜRECİ OLACAKTIR”


Gazetecilerin kendisine sorduğu sorulara yanıt veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Depboylu da, Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın yeni parti kurma çalışmalarının devam etmesi ile ilgili, "Bu, tamamen Cumhur İttifakı’nı, AK Parti’yi yıpratmak adına yapılmış eylemlerdir. Peşlerinden giden belli bir grup olabilir. Arkalarından gidenlerin umdukları kadar olmayacaklarını düşünüyorum" diye konuştu. Son dönemde partisine yönelik yıpratma operasyonu yapıldığını, bu operasyonun sonucunda partisinin kendi öz kimliği ile kitlesine kavuştuğunu belirten Depboylu, bundan sonraki süreçte partisinden başka bir partiye geçişin olmayacağını savundu. Depboylu, "Biz gayet güzel arındık. Bundan sonra da yolumuza samimi ülküdaşlarımızla, davasına sahip çıkanlarla devam ediyoruz. Belki AK Parti’nin de bir arınma süreci olacaktır, bilemiyoruz” dedi.


“İYİ PARTİ’DEN U DÖNÜŞÜ”


İYİ Parti’nin Cumhur İttifakı’na dahil olacağı yönündeki söylentileri de değerlendiren Depboylu, İYİ Parti’nin genel ve yerel seçim söylemleriyle AK Parti ve MHP’yi yıpratmaya çalıştığını hatırlatarak, "Şimdiye kadar bütün söylediklerinin, bugüne kadar izlediği yolun tersine çıkıyor, u dönüşü yapmaya kalkıyor. CHP ile HDP’nin ortaklığı noktasında hiçbir şey bilmediğini iddia ediyorlar. Hala peşinden gidenler kendilerine nasıl güvenecek, o da merak konusu. Cumhur İttifakı sağlamdır, sağlam temelle kurulmuştur. İttifak, gayet düzgün ve ilkeli bir şekilde yoluna devam etmektedir” diye konuştu.

“PARTİMİZ ÜZERİNE DÜŞENİ YAPAR”


Depboylu, AK Parti Milletvekili Mustafa Savaş’ın Aydın için yaptığı birlik çağrısının yerinde olduğunu belirterek, şunları kaydetti: “MHP olarak bizim duruşumuz belli. Biz her zaman Aydın’ın geleceğini, iyiliğini düşünerek hareket etmiş bir siyasi partiyiz. Bu noktada kurumsal kimliğimizi dikkate alarak, yapılan çağrılarda bizim rolümüz neyse onu gerçekleştiririz. Mustafa Savaş beyin çağrısı, yerindedir. Aydın’ın geleceğini düşünüyorsak bazı konularda ortak hareket etmeyi gerektirecek kararlar almayız. Burada partimiz üzerine düşeni yapar. ‘Ben her türlü işbirliğine varım’ deyip o an geldiğinde ortada görünmeyenleri de hesaba katarsak, Mustafa Savaş beyin çağrısına kimlerin cevap verip orada olacağını birlikte göreceğiz.”

“KAPIM HER ZAMAN AÇIK”


“Vekilliğimiz gitmiş olabilir, bu sorun değil. Önemli olan davaya ne kadar gönül verdiğinizdir. Bizim davamız vatandır, millettir, bayraktır. Aynen yerimizde duruyoruz, görevimize devam ediyoruz. Sadece milletvekilliği sıfatım olmadığı için bir milletvekili gibi davranmıyorum” diyen Depboylu, kapısının Aydınlılara her zaman açık olduğunu ifade etti.

“AYDIN’I İZMİR MİLLETVEKİLLERİMİZE EMANET ETTİM”


Milletvekili seçilemediği için Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde Aydın’ı partisinin İzmir milletvekillerine emanet ettiğini kaydeden Depboylu, “Kendilerine ‘Aydın’ın sorunlarını siz meclise taşıyın’ dedim. Onlardan da Allah razı olsun, Aydın’ın sorunlarını, görebildiklerini ve kendilerine ulaşanları ifade ediyorlar. Tabi arka planda genel başkan yardımcısı olarak ben üzerime düşeni yapmaya çalışıyorum. Biz ekibiz ve ekip olarak güçlüyüz” dedi.
Konuşmasını tamamlayan Depboylu’ya, İlçe Başkanı Ahmet Baskın Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıktığı Bandırma Vapuru’nun maketini hediye etti, Kadın Kolları Başkanı Edeviye Bozkurt ise çiçek takdim etti.