Almanya'da 25 yaşındaki kadın donörün bağışladığı kök hücre ile yeniden yaşama tutunan Sedat için 20 günlük kritik bekleme süresi başladı.

SESİ OLDUK

Aydın'ın Efeler ilçesinde yaşayan Göksel (38) ve Hacer Tok (39) çifti, oğulları Sedat'ı kilo kaybı nedeniyle Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Buradan Ege Üniversitesi Hastanesi'ne sevk edilen ve yaklaşık 10 ay önce lösemi teşhisi konulan küçük Sedat için ilik nakli arayışı başladı. İlik nakli bekleyen Sedat'a, Almanya'dan yüzde 100 uyumlu donör bulundu ancak donörün bulaşıcı hastalık taşıması nedeniyle nakil gerçekleşmedi. Yeniden ilik nakli arayışı başlarken Sedat ve ailesi Ses Gazetesi aracılığıyla 'donör' olun çağrısını yapmıştı.

KRİTİK 20 GÜN


Haberin ardından umutla uygun iliğin bulunmasını bekleyen Tok ailesine Almanya'dan ikinci müjdeli haber geldi. Sedat'a ilik nakli için Almanya'da 25 yaşındaki bir kadın donörden yüzde 100 uyumlu kök hücre bulundu. Bunun üzerine nakil işlemleri için Ege Üniversitesi Hastanesi'ne yatan küçük Sedat'a nakil 24 Eylül'de donörden alınan kök hücreleriyle yapıldı. 4 gündür steril bir ortamda tutulan Sedat'ın naklinin tutup tutmadığı 20 gün içerisinde belli olacak.

"OĞLUMLA KOŞUP OYNAMAYI ÇOK ÖZLEDİM"

Oğlu için herkesten dua beklediklerini belirten baba Göksel Tok, "Türkiye'de binlerce hasta ilik nakli beklerken şans oğlumun yüzüne ikinci kez güldü. Oğluma ilik nakli 4 gün önce gerçekleşti. Şuan iliğin uyum süreci başladı. Önümüzdeki iki hafta çok kritik. Bu süreci atlatabilirsek oğlum sağlığına kavuşmuş olacak. Oğlumla koşup oynamayı çok özledim. Herkesten oğluma dua etmelerini bekliyoruz" dedi.