İYİ Parti Aydın milletvekili Aydın Adnan Sezgin bir dizi ziyaret için Nazilli’ye geldi. Program kapsamında Nazilli Ziraat Odası’nın konuğu olan Milletvekili Sezgin’e, Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Belediye Başkan Yardımcısı Soner Yelkovan, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli İlçe Başkanı Durmuş Kural ve partililer eşlik etti. İYİ Partili heyeti Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü, Meclis Başkanı Mesut Yörükoğlu ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.

"PAMUK VE KESTANEDE SORUNLAR VAR"

İYİ Partili Aydın Adnan Sezgin’in kestane üreticisinin yaşadığı sorunları TBMM’ye verdiği soru önergesiyle gündeme getirmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan İzgü; “Çalışmalarınızı yakından takip ediyoruz. Kestane konusudan gerekli olan fenomanların yurt dışından getirilip tuzakların hazırlanması istiyoruz. Bunun acil şekilde yapılması gerekiyor” dedi. Aydın Adnan Sezgin ise parlamentoda Nazilli çiftçisinin sesi olmaya çalıştıklarını belirterek; “Yalnızca kestane değil pamuk üreticisi de zor durumda. Pamukta dekar başına primin en az 125 kuruş olması gerekiyor. Maliyetler bu kadar artmışken, pamuk üreticisi yeterli desteği alamazsa üretime devam etmesi de mümkün değil” diye konuştu.

“ARAŞTIRMANIN ŞEFFAFLIĞINA GÜVENMİYORUM”

Pamuk üreticisi olduğunu hatırlatan Nazilli Ziraat Odası Başkanı Mesut Yörükoğlu da hükümetin yanlış politikaları sonucu bölgede pamuk ekiminin sona erebileceğini belirtti. Yörükoğlu; “Burada pamuk ekiminin bitmesi tarımın kimyasını da bozacaktır. Bu nedenle üretimin gerekli desteklerin verilerecek devamının sağlanması büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı. Aydın Adnan Sezgin bir gazetecinin sorusu üzerine jeotermal tesislerin tarıma zararlarının araştırılması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Avrupa Yatırım Bankası finansmanıyla yapıldığını belirterek; “Bu çalışma yapılırken yeni jeotermal saharın ihaleye sokulması çelişkidir. Saydamlık konusunda şüpheye düşüyorum. O çalışmanın gerçeği yeteri kadar yansıtmayacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.