Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ege Bölge Toplantısı, Parti Örgütünden Sorumlu CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın başkanlığında, İzmir, Aydın, Muğla, Manisa, Denizli ve Uşak CHP örgütlerinin katılımıyla Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıyı değerlendiren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, kongre takviminin gündemde olmadığı toplantıda tek amaçlarının Türkiye Mazbatası olduğunu vurguladı. Ali Çankır; “Toplantımızda kongre takvimiyle ilgili herhangi bir gündemimiz yoktu. Ama sanıyorum ki önümüzdeki hafta Genel Merkezimizin alacağı kararla belli olacak" dedi.

AYDIN’DAN 46 KİŞİLİK KATILIM


İzmir’de yapılan Ege Bölge toplantısına CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır’ın yanı sıra CHP’li belediye başkanları, CHP ilçe başkanları, il ve ilçe yöneticilerinden oluşan 46 kişilik heyet katıldı. Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde 6 ilin katılımıyla gerçekleşen İzmir Bölge Toplantısı'nın Türkiye Mazbatası konusunda yol haritası olduğunu vurgulayan İl Başkanı Ali Çankır; "Toplantımızda Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel iktidarıyla ilgili olarak Türkiye Mazbatasını almasıyla ilgili süreç hakkında görüşmeler ve değerlendirmeler yaptık. ‘Hedef Türkiye Mazbatası’ parolasıyla gerçekleştirilen toplantıya İzmir başta olmak üzere Uşak, Manisa, Denizli, Muğla ve Aydın illerinden belediye başkanlarımız, il ve ilçe teşkilatlarımız ile eski yöneticilerimiz katılım sağladı. Toplantıya biz de Aydın'dan 46 kişilik bir heyet olarak katıldık. Katılımın geniş kapsamlı olması hedefimizin gerçekleşeceğinin göstergesi olduğunu ortaya sundu” diye konuştu.

“TÜRKİYE’NİN SORUNLARINI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİNİ SUNACAKLAR”


Toplantıda ele alınan ana konuların Türkiye Mazbatası için yol haritası olacağını vurgulayan Ali Çankır, şunları kaydetti: “Genel iktidara giden yol, yerel iktidardan, yerel iktidarlarımızın başarısından geçecek olan yol. Türkiye'nin içinde bulunduğu işsizlik ve ekonomik sıkıntılarla ilgili çözüm önerilerimiz. İttifakla çıktığımız bu yolda aynı ahenk ve birliktelikle toplumsal muhalefeti bir arada tutarak çalışmalarımıza devam etmek. Çevre ve doğa konusunda özellikle Aydın ilimizde özellikle bölgemizde önemli yer tutan doğa katliamlarına, çevreyle konularıyla ilgili duyarlılıkların artırılmasıyla ilgili Genel Merkezle birlikte ortak çalışma yapılmasını kararlaştırdık. Bu ana başlıklar altında Türkiye'de Cumhuriyet Halk Partisi'nin iktidara gelmesi yönünde bir çalışma programı şeklinde toplantı gerçekleştirdik.”

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU, TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLUYOR”


CHP'nin Genel İktidara taşınması noktasında Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin örnek projelerinin yanı sıra CHP İl Örgütünün vurgulandığına dikkat çeken Başkan Ali Çankır; "Büyükşehir Belediye Başkanımız sayın Özlem Çerçioğlu'nun ikinci dönemine başladık Büyükşehir Belediyesi'nde. Büyükşehir Belediye Başkanımız özellikle sosyal belediyecilik çalışmaları anlamında sadece bölgemize değil Türkiye'ye örnek olan, diğer belediyelerimize örnek olan bir belediye başkanı. Özlem hanımın tarımdan sağlık alanına kadar birçok önemli halka dokunan, halkın yanında olan ona sahip çıkan projesi var. Bu atılan adımlar halkımızdan da çok ciddi bir karşılık buluyor” dedi.

“TÜRKİYE’NİN UMUDU OLACAĞIZ”


2014 yılı yerel seçimlerine göre 2019 yılında Cumhuriyet Halk Partisi oylarını yükseltildiğini söyleyen Çankır; “Geçen döneme göre yerelde oylarımızı önemli ölçülerde yükselttik. İlçe belediyelerimizin de ittifak olarak nüfusun yüzde 85'ine hitap eden belediyelerimizi aldık. Aynı anlayışla belediyelerimiz ve büyükşehir belediyemizin koordineli bir şekilde çalışmasıyla yereldeki başarımızı, yereldeki memnuniyetimizi, yereldeki bu örnek projelerimizi genelde de halkımıza umut oluşturacak şekilde devam ettirip, Türkiye'nin iktidarı, Türkiye'nin mazbatası için çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.