Yastığın sahiplerinin geçmişte yatırım amacıyla sakladıkları altınları ne zaman koyduklarını unuttukları öğrenilirken yorgancılık yapan eşine yardım eden ambulans şoförü Kemal Kaya, yünleri pamuk kabartma makinesine atacağı sırada bulduğu altınları sahibi Mustafa Demir’e teslim etti.
Daha önce de 4-5 kere bu tarz yastık altına saklanan altınları bularak sahiplerine teslim ettiklerini söyleyen Kemal Kaya, “Mustafa Demir kardeşimiz geçirdiği bir kaza sonucu engelli kaldı. Gerçekten zor durumdaydı ama bu altınların varlığını bile unutmuş. Ona ilaç gibi gelecek. 8 tane değil 80 tane de bulsak sahiplerine teslim ederiz Alllah’a şükür” şeklinde konuştu. İşindeki titizliği sayesinde altınları bulan Kaya’nın davranışı takdir toplarken vatandaşlar “Helal olsun” diyerek Kaya’yı ve ailesini tebrik etti.

DAHA ÖNCE 4 KEZ AYNI OLAYI YAŞADI

11 yaşında yorgancılık mesleğine başlayan Kemal Kaya, 7 yıl çıraklığın ardından usta oldu. Asker dönüşü resmi daireye girme fırsatı eline geçen Kaya’nın ustalığını, kendisinden mesleği öğrenen eşi Nurten Kaya devam ettirdi. Eşine zaman zaman yardıma giden Kemal Kaya yine yardıma gittiği bir gün döşek yapılması için Mustafa Demir’in kendilerine getirdiği yünleri kabartmak üzere makinanın başına geçti. Yünleri makinaya atmak için hazırladığı sırada yünlerin içinde bir bez parçası olduğunu fark etti. Bezi yerinden çıkaran Kaya, içine baktığında ise 8 adet çeyrek altınla karşılaştı. Altınlara dokunmadan hemen sahibi Mustafa Demir’i arayan Kaya, dükkana gelmesini istedi. Dükkana geldiğinde uzun zaman önce yastık altına koyduğu sonra unuttuğu altınlarla karşılaşan Demir, gözlerine inanamadı.

“8 DEĞİL 80 TANE DE OLSA YERİNİ BULUR”

Buna benzer 4 sefer bu tür olaylarla karşılaştıklarını ifade eden Kaya, “Yıllar önce bir müşterimizin çeyiz için pamuğu yetmedi. Bir yastık aldı geldiler. Annesinin yastığıymış. İçinden iki tane küçük altın çıktı. Birini ben öldüğümde yıkayana, birini de su dökene verilecek diye de notu da bulduk. İkisini de tam makine işlemi sırasında buldum, sahiplerine iade ettim. Bu tür olaylarla karşılaşıyoruz. Bu kez Mustafa Demir arkadaşımızın altınları denk geldi. Mustafa Demir çok mutlu oldu. Ne zaman koyduklarını hatırlamıyorlar. 2-3 ay önce yünleri yıkamışlar. O zaman bile ellerine geçmemiş. Allah’ın bir hikmeti. O da yıllar önce yastık içine koymuş altınları ama unutmuş. Allah herkesi helal süt emmiş insanlar nasip etsin. Karşı taraf gerçekten zor durumdaydı. Onlar için bir ilaç oldu. Bulan kadar bulduranın bir hikmeti bu bence. Allah’ıma şükürler olsun. Duygularımı anlatamıyorum. Çok mutlu oldum. 8 tane değil 80 tane de olsa yerini bulur Allah’a şükürler olsun” ifadelerini kullandı. Kaya ailesi 2015 yılında da "Eşinden öğrendi Usta oldu" başlıklı haber ile Ses Gazetesine konu olmuştu.