Didim’de hafta başında etkili olan yoğun yağış, ev ve iş yerlerine zarar verdi. Metrekareye 116 kg yağış düşmesi su baskınlarına neden oldu. Yaşanan mağduriyet sonrasında evindeki halı ve benzeri eşyaları yıkatmak isteyenler, halı yıkamacılara akın etti.

BÜYÜK YOĞUNLUK


Yaşanan su baskınlarında halı, kilim, battaniye, yorgan ve benzeri birçok ev eşyasının sular altında kalmasının ardından halı yıkamacılar mesailerini arttırdı. Didim’de halı yıkama işletmesi sahibi Mehmet Kılıç, “Su baskınından sonra birçok bölgeden talepler aldık. Özellikle Altınkum ve Mersindere mahallesi olmak üzere birçok kişi halı ve benzeri eşyalarını yıkatmak için sıraya girdi. Biz de buna göre bir yoğunluğumuz oldu. Yoğunluğa göre işleri sıraya koyduk. İki gündür yoğun şekilde çalışıyoruz. Şu an dükkanımızdaki tüm eşyalar sel mağdurlarının eşyaları ve en kısa sürede kendilerine ulaştırmaya gayret ediyoruz” dedi.
Kılıç halıları metrekare bazında yıkadıkları belirterek, halı ve yolluklarının temizlenmesinin ardından selden zarar gören yatak, döşek gibi malzemelerinin de temizleme işine başlayacaklarını ifade etti.