Basın toplantısına Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, İYİ Partili Söke Belediye Meclis Üyeleri Neslihan Koyuncu, Mehmet Mert ve Turgay Avcı ile partililer katıldı.

“MİLLET İTTİFAKI’NIN BAŞARISI ORTADADIR”

Toplantıda ilk konuşmayı İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez yaptı. Çelikez, “İktidarıyla, muhalefeti ile bugünkü bütün partiler 17 yıldır siyasetteler. Bugüne kadar bu tablo yapılan seçimlerde değiştirilememişti. Türk siyasetinde bu tabloyu İYİ Parti değiştirmiştir.AKP ve ortaklarının körüklediği toplumsal kutuplaşma, milletimizin başındaki en büyük tehlikedir. Biz onlara uymayacağız. İYİ Parti olarak bu görüşlere gerek genel, gerekse yerel seçimlerde bu oyunu bozmuş, 17 yıllık tiyatronun perdesi İstanbul’da kapanmıştır ve korku imparatorluğu yıkılmıştır. Bunun için sayın genel başkanımız Meral Akşener ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı çalışmalar sonucu seçimlere Millet İttifakı olarak girilmesi kararı alınmıştır. Bu çerçevede Aydın ilimizde İYİ Parti ve CHP ittifakla seçimlere girmiş ve başarılı sonuçlar alınmıştır. Söke Belediye Başkanımız Levent Tuncel Millet İttifakı’nın iş birliği ile seçimleri yaklaşık 7 bin oy farkı ile kazanmıştır. 2009 seçimlerinin bin 675, 2014 seçimlerinin 3 bin 182 farkla kazanıldığı göz önüne alındığında, Millet İttifakı’nın başarısı ortadadır” ifadelerini kullandı.

“TUNCEL’E DESTEĞİ SÜRDÜRECEĞİZ”

“İttifak görüşmeleri yapılırken, seçim sonrasında belediye meclisine seçilen İYİ Partili arkadaşlarımızın kendi partilerine dönüp hizmet edecekleri bilinen bir şeydi” diyen Çelikez, şunları kaydetti: “Millet İttifakı kapsamında seçilen belediye meclis üyelerimiz de bu kapsamda tekrar İYİ Partiye üye olarak görevlerine devam edeceklerdir. Burada sürpriz bir durum yoktur herhangi bir antlaşmazlık doğan bir şey değildir. Bu ittifakın ortaya çıktığı gün malum olan bir şeydi. Çünki İYİ Parti de tüzel kişiliği olan bir siyasi partidir ve arkadaşlarımız bundan sonra İYİ Parti meclis üyesi olarak görevlerine devam edeceklerdir. Seçim sürecinde nasıl beraber çalışıp kazanmak için işbirliği yaptıysak bundan sonra da belediye başkanımız sayın Levent Tuncel ile beraber çalışmalarımız aynı şekilde devam edecektir. İYİ Parti belediye meclis üyelerimiz ve ilçe teşkilatımız sayın Levent Tuncel’e Söke’mizin sorunlarının çözülmesi için her türlü desteği sonuna kadar verecektir. Bundan sonraki çalışmalarda İYİ Parti belediye meclis üyeleri sorumluluklarının bilincinde olarak sayın belediye başkanımız Levent Tuncel’in yanında olmaya devam edeceklerdir.”

“POZİTİF DÜŞÜNMEMİZ HAYIRLI OLACAKTIR”

Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel ise, “Bugün burada olmaktan son derece mutluyum. Siyasetin içerisinde bazı şeyler, bazı kişiler veya bazı olaylar yani aslı astarı olmayan dedikodularla uğraşmakla meşgulken, Çağlar başkanımız gerekli açıklamalarda bulundular. Bu dedikodularla uğraşılacağına, Söke’miz için ne yapacaklarına, nelerin yapılması gerektiğine beyinlerini yorsalar, varsa projelerini gelip bizlerle paylaşsalar daha farklı güzellikler ortaya çıkarmış olcağız. Meclis üyelerimden ricam, bu tür boş işlerle uğraşmasınlar bu sayede Söke’miz bugünkü olduğu yerden çok daha farklı yerde olacaktır. Seçimlerden önce bizlerin vermiş olduğumuz sözlerimiz vardı, bunları yerine getirmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Söke’mizin geleceği için negatif düşüncelerden kurtulup pozitif düşünmemiz daha hayırlı olacaktır’’ dedi.

“HAYIRLARA VESİLE OLMASINI DİLİYORUM”

İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı da, “ Söke Belediyesi meclis üyelerimiz, dört arkadaşımızın tekrar İYİ Partimize dönüşleri ile ilgili toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum. Arkadaşlarımızın yeniden kendi partimize dönüşlerinin öncelikle Söke Belediyemize, sonra da partimiz için çalışmalarında başarılarla dolu olmasını diliyorum’’ şeklinde konuştu.