Nazilli Belediyesi, Gençlik Danışma Eğitim ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nin kurulması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ön kayıtları başlayan merkezde çalışacak öğretmenler Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan’ın makamında yapılan basın toplantısıyla tanıtıldı. Merkezin kurulması konusunda çalışmalara öncülük eden İYİ Partili Belediye Meclis Üyesi Tuncay Ayas, merkez için alınan öğretmenlerin alanlarında 4-5 yıl deneyim sahibi olduklarını belirterek eğitim programı hakkında bilgiler verdi. Ayas, lise son sınıf öğrencileri ve mezunlar için haftada 20, 8. sınıflar için haftada 16, 7. sınıflar için haftada 12 saat ders verileceğini söyledi.

YILLIK ÜCRETİ 3-4 BİN ARASINDA DEĞİŞİYOR

Tuncay Ayas, Nazilli Gençlik Danışma Eğitim ve Sosyal Etkinlik Merkezi’nde fiyat tarifesini de açıkladı. Haftada 20 saat ders alacak olan mezunların 4 bin lira, 8. sınıfların ise 3 bin lira ödeyeceklerini söyleyen Ayas, derslerin Haziran’a kadar devam edeceğini belirtti. Ayas, merkezde çalışacak öğretmenlerin ise 2 bin 500 liradan başlayacak şekilde maaş alacaklarını ve sigortalarının yapılacağını ifade etti.

“UYGUN BİNA ARIYORUZ”

Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan ise yerel bir internet sitesinde çıkan ve CHP’li Ekrem Eskici’ye ait halihazırda kapalı bulunan Kültür Lisesi binasının kiralanacağı konusunda çıkan iddiaları yalanladı. Henüz kiralama yapmadıklarını, uygun bir bina aradılarını kaydeden Özcan, “Bazıları farklı algılar oluşturmaya çalışıyorlar. Kimseye diyet borcumuz yok, kamunun menfaatine dikkat ediyoruz. Bir kuruşun hesabı yapılıyor. En hesaplı şekilde eğitimimize yakışır bir tesis oluşturuyoruz. Nazilli’mizi Türkiye derecesi aldığı eski güzel günlerimize döndürmek istiyoruz” diye konuştu.