Efeler ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Nevzat Biçer Parkı'nda geçen ay Muhammed Gürsoy tarafından işlenen Ekim Türkmen ve Merve Kotan cinayetlerine ilişkin Aydın Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianame tamamlandı. Aydın 1. Ağır Ceza Mahkemesi iddianameyi kabul etti.

“İKİSİNİ UYGUNSUZ VAZİYETTE GÖRDÜM”

Gürsoy'un, “Kotan ile gönül ilişkim vardı. Doğum gününü kutlamak amacıyla o gün Türkmen ve Kotan ile dışarıya çıktık. Bir parkta oturup alkol aldık. Tuvalet ihtiyacını gidermek için Kotan ve Türkmen'in yanından ayrıldım ve dönüşte ikisini uygunsuz vaziyette gördüm. Yaklaşık 1,5 yıl önce internetten av merakından dolayı aldığım pompalı tüfekle alkolün de etkisiyle hedef gözetmeksizin ateş ettim" yönündeki ifadesi de iddianamede yer aldı. İddianamede Gürsoy’un ifadesinin kurtulmaya yönelik olduğu savunulurken cinayette kullanılan ruhsatsız silahın 1,5 yıl önce internetten değil olaydan iki gün önce E.Ö'den satın alındığı belirtildi.

ÇİFTE MÜEBBET

Cinayetle ilgili iddianamede Muhammet Gürsoy'un "tasarlayarak kasten öldürme" suçundan iki kez ağırlaştırılmış müebbet, silahı temin ettiği ileri sürülen E.Ö'nün ise "kasten öldürmeye yardım" suçundan 15 yıldan 20 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.