Didim’de etkili olan şiddetli yağış birçok iş yerine hasar verirken, başta Altınkum bölgesi olmak üzere Mavişehir ve Mersindere Mahallesinde ev ve iş yerlerini su bastı. Sel sularının mağdur ettiği esnaflar iş yerlerini temizlerken, AK Parti Didim İlçe Başkanı Maşallah Subaşı yaşanan sel felaketinden dolayı Çerçioğlu ile Atabay’a eleştirilerde bulundu.

“BELEDİYE GÖREVİNİ YAPMIŞ DURUMDA DEĞİL”


Subaşı değerlendirmesinde, “Bilindiği gibi dün akşam başlayan yağışlı hava Didim esnafını perişan etmiş durumda. Bir yandan sular altında kalan malzemeleri kurtarmaya çalışırken diğer yandan Büyükşehir Belediyesi ve Didim Belediyesinden çare bekliyorlar. Nerdeyse 1 gün olacak belediye henüz tam anlamı ile görevini yapmış durumda değil. Gerek Mavişehir Mahallesinde, gerekse Altınkum’da Yunuslu Park esnafı, iş merkezi esnafı çok zor durumda. Belediye başkanından çare beklemektedirler. ‘Halk ister Büyükşehir yapar’ sloganıyla yola çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun buna nasıl bir çare bulacağı esnaflar tarafından merak edilmektedir” ifadelerini kullandı.

“HALKIN YANINDAYIZ”


“Henüz kış ayına girmeden böyle sıkıntıların olduğunu söyleyen esnaflar kış ayında yağacak yağmurların daha çok işlerini zorlaştıracaklarını belirttiler” diyen Subaşı, şunları kaydetti: “Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay’ın da bu konuda kendilerine yardımcı olması gerektiğini söylediler. Eleştirdiğimizde halk üzerinden siyaset yapıyorsunuz diyorlar, bizler siyaset yapmıyoruz. Amacımız siyaset değil halkımızın yanında olduğumuzu söylemek isterim. Gönül ister ki bugün bizimle beraber CHP ilçe Başkanı da mağdur olan halkın yanında olsaydı. Kimin siyaset yaptığını halkın takdirine bırakıyorum.”