Serginin açılış törenine sanatseverlerle birlikte Söke’de görev yapan Doktor Şükrü Güngör ile İzmir’den Doktor Ufuk Akdıkan da katıldı. Sergi bir hafta açık kalacak.

“HEKİMLERİN SADECE DOKTOR OLMADIĞINI GÖSTERİYORUZ”


41 hekiminin Tıp Bayramı kapsamında Adana'da görev yapan Doktor Tuğrul Tunca önderliğinde bir araya geldiklerini ve sergilerini ilk olarak Adana'da açtıklarını belirten Güngör, kendilerinin bir misyonu olduğunu aktardı. İlçeler içinde de sergiyi ilk olarak Kuşadası’nda açmaktan büyük mutluluk duyduklarını söyleyen Güngör, amaçlarının fotoğraf sanatını sevdirmek olduğunu dile getirdi. Güngör, bundan sonra gerçekleştirecekleri projelerde kadına şiddet, çocuk istismarı, çevreye duyarlılık ve buna benzer konularda farkındalık yaratarak hekimlerin sadece doktor olmadığını göstermek istediklerini ifade etti.
Güngör ayrıca, “Bu rakamın daha da çoğalacağına inanıyoruz, bizleri ağırlayan KUAKMER’e teşekkür ediyoruz. Bizim ortak olduğumuz iki nokta var. Bir tanesi hekim olmamız, diğer yönümüz ise fotoğraf sanatına gönül vermemiz. Amacımız insanlara doktorların da görevleri dışında bir hayatlarının olduğunu göstermek ve herkese fotoğraf sanatını sevdirmek. Son dönemde sağlıkta hekimlere şiddet epey gündemde. Biz de farklı bir açıdan toplumsal olarak sesimizi duyurmak istiyoruz. Çektiğimiz fotolarda sağlıkta şiddete hayır diyoruz" ifadelerini kullandı.