Didim’i şiddetli yağış vurdu. İlçede dün gece başlayan şiddetli sağanak yağış, ilçede yaşamı felç etti. Sabaha kadar etkili olan yağış nedeniyle başta Altınkum bölgesi olmak üzere birçok ev ve işyeri sular altında kaldı. Altınkum’un yanı sıra Efeler, Cumhuriyet, Mavişehir ve Mersindere mahallelerinde birçok ev ve işyeri sular altında kaldı.

OTOMOBİL DENİZE SÜRÜKLENDİ


Didim- Söke karayolunun Mavişehir bölgesinde ise ana yol iki farklı noktada sular altında kaldı. Sabah saatlerinde yol araç geçişine kapanırken, suların çekilmesiyle trafiğe açıldı. Mersindere Mahallesinde ise bir otomobil sel sularına dayanamayıp denize sürüklendi. Bölgedeki birçok ev ve işyeri zarar görürken, plaj ise çamur deryasına döndü. Aydın Büyükşehir Belediyesine bağlı ASKİ ekipleri Altınkum bölgesindeki iş yerlerinde tahliye çalışması yaparken, Didim Belediyesi ekipleri de zarar gören bölgelerde çalışma başlattı.

MAĞDURİYETLERİNİ DİLE GETİRDİLER


Altınkum’da evini su basan bir vatandaş, kendi evi dahil çevresindeki birçok evin sular altında kaldığını belirterek, yağmur suyu giderlerinin yetersiz kaldığını belirtti.
Altınkum’da esnaflık yapan bir vatandaş ise işyerinin tamamen sular altında kaldığını ve zararının büyük olduğunu ifade etti.
Mersindere Mahallesinde aracı denize sürüklenen vatandaş da, “Gece yağmur devam ederken aracım park halindeydi, pencereden baktığımda aracım yerinde yoktu. Sabah baktık araç denize sürüklenmiş. Evimiz de sular altında kaldı. Bu mahallenin yıllardır bu sorunu var; aracım denizde, zararımız çok büyük” dedi.