Vatandaşlardan gelen talep ve şikâyetler üzerine ilçede tarama yapıldı. İlçe genelinde eskimiş, yıpranmış ve değişmesi gereken konteynerler tespit edildi. Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay’ın gerekli çalışmalar için Temizlik İşleri Müdürlüğü’ne talimatı sonrasında yeni konteyner alımları yapıldı. Bundan dolayı ekipler yaklaşık bir ay önce ilçe genelindeki tüm konteynerlerin yenilenmesi adına çalışmalar başlattı. Bugüne kadar Meşrutiyet, Zafer, Orta, Cuma ve Kurtuluş Mahallelerinde yer alan tüm konteynerleri yenileyen ekipler, eskilerinin yerine 400’e yakın yeni konteyner yerleştirdi.

“TEMİZ ÇEVRE VE YAŞANABİLİR KENT”


Efeler Belediye Başkanı M. Fatih Atay, “Temiz çevre ve yaşanılabilir kent yaratma çabalarımız çerçevesinde ekiplerimiz ilçemizde bulunan çöp konteynerlerinin tamamını yenilemek adına yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. Uzun zamandır yenilenmeyen bu konteynerlere dezenfekte çalışmalarının yetersiz kalacağını için yenileri ile değiştiriyoruz” dedi.
Çalışmalarına Cumhuriyet Caddesi’nde devam eden Temizlik İşleri ekipleri, önümüzdeki günlerde Köprülü, Mesudiye ve Kemer Mahallelerinde yenileme yapacak. Şu an Fen İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını yürüttüğü Hasanefendi Mahallesi’ne yol yenilemelerinin tamamlanmasının ardından yeni konteynerler yerleştirilecek. Bu bölgelere toplam 250 adet daha yeni konteyner yerleştirilecek.