Nazilli Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi olağanüstü genel kurulu Nazilli Ticaret Odası Konferans Salon’nda gerçeklşti. Saygı duruşu ve istiklal Marşı’nın okunmasını 14 madde görüşülmeye başlandı. Hukuk Danışmanı Mehmet Şahin başını Hakan Telliel’in çektiği muhaliflerin talep ettiği koopatifin tasfiye edilerek malların üyelere dağıtılmasının önündeki yasal engelleri anlattı.

SEÇİMİN ÖNE ALINMASINI İSTEDİ


Nuri Arslan son yedi yılda yönetimin yaptığı hizmetleri anlatacağı sırada Beyaz Liste’nin sahibi Hakan Telliel önce seçimin yapılıp gündemin kaldığı yerden devam etmesini istedi ancak bu istek oy çokluğuyla reddedildi. Kürsüye gelen Nuri Arslan kısa konuşmasında görev yaptıkları sürede her zaman ortakların çıkarlarını düşündüklerini, dükkanların değerini 200 bin liraya kadar yükselttiklerini söyledi.

“HİSSE BAŞINA 5'ER BİN LİRA DÜŞÜYOR”


Yeminli Mali Müşavir Neşe Işık ortkalara kar payı verilmesi veya malların dağıtılmasının ancak kooperatifin yapı kooperatifinden işletme kooperatifine dönüştürülmesi veya tasfiye edilmesi gerektiğini, ancak bu durumda da vergilendirilmemiş fonda bekleyen gelirlerin yaklaşık 2 milyon lira tutan vergilerin ödenmesi gerektiğini, tasfiyesi durumunda giderlerden sonra hisse başına 5’er bin lira düştüğünü ancak bunlar için de 5 yıl beklenmesi gerektiğini söyledi. Salondan bazı ortakların kooperatifin mallarının ortaklara dağıtılmasını istemesi üzerine ise yine vergiye tabi olduğunu ve aynı koşulların bulunduğunu belirtti.

DÜĞÜN SALONU TARTIŞMASI


Nuri Arslan kongrenin koopratife ait düğün salonuyla ilgili maddesine gelindiğinde düğün salonuyla ilgili iddialara yaıt verdi. Düğün salonunun hafta içi 5 bin, hafta sonu 7 bin liraya kiralandığını ifade eden Nuri Arslan, ortaklara gereken indirimlerin yapıldığını ve iddia edildiği gibi zarar etmediğini söyledi. Düğün salonunun işletmesinin olduğu gibi devam etmesi oybirliğiyle kabul edildi. Kongrede ayrıca yönetim ve denetim kurulunun dört yıl değil iki yıl süreyle seçilmesi oy çokluğuyla kabul edildi.

ARSLAN GÜVEN TAZELEDİ


Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından oylamaya geçildi. Mevcut başkan Nuri Arslan mavi liste ile, Hakan Telliel ise beyaz liste ile yarıştı. Kongrede 354 asil, 254 vekil olmak üzere toplam 608 oy kullanıldı. Seçimi Hakan Telliel’in 211 oyuna karşılık 384 oyla kazanan Nuri Arslan’ın yönetim kurulu listesinde Erkin Özbek, Hasan Hüseyin Eren, Serkan Çelen, Kadir Eroğlu, Mehmet Akgül ve Nuri Sağbaş yer aldı. Kongrede Hakan Telliel 221 oy aldı. Altı oy geçersiz sayıldı.

“NAZİLLİ’Yİ KALKINDIRACAK İŞLERLE UĞRAŞIYORUZ”

Ezici bir oyla güven tazeleyen Başkan Nuri Arslan, zafer konuşmasına 17-24 Mart kongrelerinde ortaklarına bazı konuları anlatamadıklarını ve bugünlere geldiklerini belirtti. Süreç içerisinde iftira boyutuna varan ithamlarla karşılaştıklarını belirten Nuri Arslan; “Seçim sürecinde iftiraya varan ithamlarla karşılaştık. Bunlar bizlere yakışmadı. Rekabet birbirine iftira atarak, açık arayarak olmaz çalışmalarla olur. Biz bugün sandıkta çalışmalarımızın karşılığını aldık. Ortaklarımız iftiralara inanmadığını gösterdi. Bir çalışmanın karşılığı sandıktadır. İnsanları sağduyusunu gördük. Eğer bu seçimi 10-15 oy farkla kazansaydık görevi ilk 6 ay içerisinde bırakacaktık. Çünkü bize olan inancın zayıflamış olduğunu görmüş olacaktık. Bu kadar emek verip te takdir görmeseydik burada durmanın anlamı yoktur. Nazilli'yi kalkındıracak işlerle uğraşıyoruz. Ayrıca onca iftira ve aldatmacalara rağmen ortaklarımız bize olan güvenlerini ve inançlarını sandığa koydu. Bu da bizim şevkimizi artırdı” diye konuştu. Konuşmada, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu'nun Nazilli Ticaaret Odası başkanı da olan Nuri Arslan'la ilgili övgü dolu sözlerinin yer aldığı video gösterildi.

“O İHALELERDE KENDİSİ YOK MUYDU?”

Kooperatif ortaklarından Hakan Telliel’in listesinde yer alan Veysal Ekincier’in ihalelerde yolsuzluk olduğu iddialarının gerçeği yansıtmayan bir iftira olduğu söyleyen Arslan, “Sayın hacı abimiz Veysal beyin gazetelerde bir beyanatı var. Diyor ki, ihalelerde yolsuzluk var. Kendisi 2 dönem denetim kurulu üyesiydi. 35 ihalenin 32 tanesinde hem komisyonda hem de denetimde görevliydi. Madem yolsuzluk vardı da neden şimdiye kadar konuşmadı. O zaman neden görevini yapmadı, yada neden şimdi bunları söylüyor” ifadelerini kullandı ve ardından karşılıklı atışmalar başladı.

EKİNCİER AİLESİNDEN ŞOK İTİRAF

Hakan Telliel'in ekibi Nuri Arslan'ın serzenişlerine tepki gösterince tansiyon yükseldi. Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu’nun üyelerini bilgilendirme amacıyla geçtiğimiz ay dağıttığı bilgilendirme kitapçığının 25’inci sayfasında yer alan ‘Vergi Muafiyetimizi Nasıl Kaybettik?’ açıklamasında olayın tüm gerçekliğiyle yazıldığını dile getiren Başkan Arslan’a cevap veren Veysal Ekincier’in oğlu Uğur Ekincier uygulamanın etik olmadığını söylerken, diğer oğul Osman Ekincier ise şoke eden bir yanıt verdi. Osman Ekincier; “Bizim ismimizi ilk siz yazdınız. Bu yüzden biz isminizi verdik” demesi ise “İhalelerde yolsuzluk mı yapıldı” haberlerinin kendileri tarafından bilinçli yaptırıldığını ortaya koydu. Haberlerin bilinçli yaptırıldığı söyleminin ardından ise salonda ortam iyice gerildi.

“SİZİN TEBRİĞİNİZİ KABUL ETMİYORUM”

‘Biz teşekkür konuşmasını karşılıklı tartışmak için değil, sizi tebrik etmek için bekliyoruz’ diyen Huriye Ekincier Kanko ve Veysal Ekincier’e, Başkan Arslan, “Ben sizin ve 5-6 kişinin tebriğini kabul etmiyorum. Seçim sonuna kadar hoşgörümü korudum ama artık yeter. Benim ailemi boy boy resimlerle reklam edeceksiniz, iftiralar atacaksınız. Sonra da susmamı bekleyeceksiniz” diyerek sert çıktı. Arslan, konuşmasına devam ederken iki tarafın destekçileri arasında sözlü tartışma yaşandı. Gerginlik Başkan Arslan’ın kendisine destek verenleri sakin olmaya davet etmesinin ardından yumuşarken, emniyet yetkilileri tarafından Hakan Telliel ve ekibi salondan çıkartıldı. Başkan Arslan ve ekibi ile kendisine destek verenlerle aile fotoğrafı çekilmesinin ardından yeni yönetim kendilerine destek veren ve inanan herkese teşekkür etti.